http://www.vikingsf.com
สร้างเว็บไซต์Engine by iGetWeb.com

 Home

 Article

 Webboard

 Gallery

 About us

 Contact Us

สมาชิก

ลืมรหัสผ่าน?
สมัครสมาชิก

ปฎิทิน

« March 2019»
SMTWTFS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

สตั๊ด..อาวุธประจำกายนักฟุตบอล

        สำหรับนักฟุตบอลแล้วสิ่งสำคัญที่ช่วยเสริมความมั่นใจทั้งด้านบุคคลิกและการเล่นในสนามก็คือ รองเท้าฟุตบอล หรือที่เราเรียกติดปากกันว่า "สตั๊ด" นั่นเอง จะเห็นได้ว่าปัจจุบันรองเท้ายี่ห้อต่างๆมีการผลิตรูปแบบและการใช้งานแตกต่างกันออกไปอย่างมาก จึงจำเป็นอย่างยิ่งที่เราต้องมีความรู้ในเรื่องรองเท้าฟุตบอลไว้บ้าง เพราะจะช่วยให้เราสามารถเลือกรองเท้าที่ใส่แล้วเกิดความมั่นใจเวลาลงสนาม ไม่เกิดอาการเจ็บหรือหงุดหงิดในขณะสวมใส่ เกิดความมั่นใจในขณะซ้อมหรือแข่งขันดังเช่น อัศวินที่มีอาวุธคู่ใจรบกี่ครั้งถึงไม่ชนะแต่ก็ยังเท่ห์
      อันดับแรกเรามารู้จักลักษณะการใช้งานของพื้นรองเท้าหรือที่เรียกกันว่า "ปุ่ม STUD" ในแบบต่างๆกัน จะได้เลือกรองเท้าถูกตามสภาพสนามที่เราใช้เล่น
                               
        
        1. SG=SOFT GROUND สำหรับพื้นสนามที่นุ่ม จะมีลักษณะของปุ่ม STUD เป็นจำนวนน้อย ส่วนใหญ่จะมีเพียง 6 ปุ่ม ต่อรองเท้า 1 ข้างเท่านั้น ปุ่มประเภทนี้เหมาะสำหรับ พื้นหญ้าที่มี ความนุ่มนวลหรือสนามเบียกแฉะ ส่วนใหญ่จะเป็น สนาม ฟุตบอลใหญ่ๆ หรือสนามฟุตบอลอาชีพ โดยเฉพาะในยุโรปซึ่งมีฝนและหิมะตกบ่อยๆ
                                           
                     
      2. FG= FIRM GROUND สำหรับพื้นสนามทั่วไป จะมีลักษณะของปุ่ม STUD ประมาณ 12 - 15 ปุ่ม ต่อรองเท้า 1 ข้าง ปุ่ม STUD ชนิดนี้เหมาะสำหรับพื้นสนามทั่วไปและ สนามที่พื้นค่อนข้างแข็ง พื้น STUD รูปแบบนี้เป็นที่นิยมและเหมาะสมมาก สำหรับสนามในเมืองไทย

                        
                       
       3. HG=HARD GROUND สำหรับพื้นสนามที่แข็งมาก จะมีจำนวนของปุ่ม STUD มากกว่า 15 ปุ่ม ต่อรองเท้า 1 ข้าง ซึ่งรองเท้าที่มีปุ่มชนิดนี้ได้ พัฒนามาจาก STUD ของรองเท้าประเภท FIRM GROUND เหมาะสำหรับพื้นสนามที่มีความแข็งมากเป็นพิเศษ
                                         

      4. AG=Artificial Grass/Ground ตรงตัวเลยครับ สนามหญ้าเทียม
                     
      5. TF=Turf รองเท้าร้อยปุ่ม นิยมเล่นกับหญ้าเทียมสั้นๆ หรือสนามทราย
                          
      6. MG=MultiGround เหมาะกับทุกสภาพสนาม เป็นปุ่มกลมขนาดปกติ แต่จะมีจำนวนปุ่มเยอะกว่าแบบธรรมดา

        ต่อไปเรามาดูวัสดุที่ใช้ทำหน้าผ้าหรือที่เรียกกันว่า "UPPER" เพราะหน้าผ้าหรือส่วนของตัวรองเท้าก็เป็นส่วนหนึ่งที่สำคัญซึ่งทำหน้าที่ห่อหุ้มและปกป้องเท้าของผู้สวมใส่ ช่วยในการควบคุมการเคลื่อนไหวของเท้า ดังนั้นการเลือกประเภทของรองเท้าโดยพิจารณาจากประเภทวัสดุที่ใช้ทำหน้าผ้า จึงเป็นสำคัญอย่างมาก เพราะวัสดุแต่ละประเภทที่ใช้ทำหน้าผ้าจะให้ผลที่ต่างกันดังนี้ 

      1. หน้าผ้าที่ทำจากหนังแท้ หรือ FULL GRAIN LEATHER จะให้ความทนทานสูง พื้นผิวมีความนุ่มนวล ให้การสัมผัสบอลที่ดีเป็นธรรมชาติ แต่รองเท้าชนิดนี้จะมีราคาสูงและที่นิยมกันคือหนังจิงโจ้

      
2. หน้าผ้าที่ทำจากหนังเทียม หรือ SYNTHETIC LEATHER จะให้ความทนทาน ที่ต่ำกว่ารองเท้าที่ทำจากหนังแท้ แต่รองเท้าชนิดนี้จะมีน้ำหนักที่เบากว่า และคงรูปได้นานกว่าหนังแท้ โดยเฉพาะเรื่องราคาจะถูกกว่ารองเท้า ที่ทำจากหนังแท้มาก  
         
        นอกจากข้อมูลข้างต้นแล้ว ด้วยวิวัฒนาการที่ก้าวหน้ามากขึ้นจึงทำให้บริษัทชื่อดังต่างๆเกี่ยวกับ ทางด้านกีฬาได้มีการพัฒนารองเท้าฟุตบอลให้ดูน่าสนใจและดึงดูดลูกค้ามากยิ่งขึ้น ด้วยปัจจัยที่ต่างๆกันเช่น วัสดุที่ใช้ทำรองเท้า ดีไซน์ที่แปลกใหม่ สีของรองเท้าที่ดูโดดเด่น แต่ที่สำคัญที่สุดและขาดไม่ได้เลยคือความชอบและความเหมาะสมของผู้ใส่นั่นเอง ด้วยเหตุนี้จึงทำให้บริษัทยี่ห้อดังทั้งหลายได้ผลิตรองเท้าออกมา3ประเภท ใหญ่ๆได้แก่ Heritage Power และ
Speed

Heritage เป็นรองเท้าที่ผลิตออกมาในรูปแบบคลาสสิก สไตล์ของรองเท้านั้นดูเรียบง่ายไม่เน้นสีโดดเด่นเน้นไปทางสีขาวและสีดำ โดยส่วนใหญ่วัสดุนั้นทำจากหนังแท้มีความนุ่มสบายและกระชับเป็นอย่างมาก แต่ปัจจุบันถือว่าเป็นรุ่นที่ผู้คนนิยมใช้ไม่น้อยจึงได้มีการทำสีให้ดูโดดเด่นมากยิ่งขึ้น

Power ปัจจุบันเป็นรองเท้าที่มีความนิยมมากที่สุดในบรรดาสามประเภทนี้เนื่องจากเป็น รองเท้าที่เหมาะสำหรับผู้เล่นทุกตำแหน่งและทุกลักษณะการเล่น วัสดุที่ใช้นั้นทำจาหนังแท้หรือหนังสังเคราะห์เป็นรองเท้าที่มีน้ำหนักค่อนข้างเยอะจึงไม่ค่อยเหมาะสำหรับผู้เล่นจำพวกปีกที่ต้องใช้ความเร็วสูง ปัจจุบันรองเท้าบางยี่ห้อได้มีการติดแผ่นยางบริเวณเท้าเพื่อเหมาะแก่การยิงฟรีคิกที่ดีอีกด้วย

Speed เป็นรองเท้าที่เหมาะแก่การวิ่งการใช้ความเร็วหรือนักเตะที่มีลูกเล่นแพรว พราวและทุกยี่ห้อส่วนใหญ่จะเน้นสีที่โดดเด่นมาก มีน้ำหนักเบาที่สุดในบรรดาทุกประเภทส่วนใหญ่วัสดุที่ใช้ในการผลิตจะเป็นหนัง สังเคราะห์ที่มีลักษณะเบา


       

    
       การเลือกซื้อรองเท้านั้นควรเลือกซื้อในตอนเย็นหรือค่ำ เพราะเป็นเวลาที่เราได้ใช้งานเท้ามาทั้งวันแล้วเท้าจะขยายเต็มที่ ระหว่างการเลือกซื้อควรจะสวมรองเท้าและลองยืนขึ้นเพื่อดูว่ารองเท้าที่สวมใส่นั้นคับหรือหลวมเกินไปหรือไม่ สาเหตุที่ต้องยืนก็เพราะว่า เวลาที่เท้ารับน้ำหนักเต็มที่แล้วจะมีการขยายออกเล็กน้อย ซึ่งอาจจะทำให้รองเท้าที่เคยใส่พอดีในตอนเลือกซื้อเกิดคับขึ้นและจะต้องไม่ลืมว่าเท้าทั้ง 2 ข้าง นั้นจะมีขนาดแตกต่างกันอยู่เล็กน้อย ดังนั้นจึงควรลองรองเท้าทั้ง 2 ข้าง (ส่วนใหญ่เท้าด้านที่ยาวกว่ามักจะเป็นเท้าที่อยู่ด้านเดียวกับมือที่ถนัด) ไซส์รองเท้าของแต่ละยี่ห้อแต่ละรุ่นนั้นไม่เท่ากันและสิ่งสำคัญที่สุดอีกอย่างก็คือรูปทรงของเท้าที่แตกต่างกัน คนในเอเชียส่วนใหญ่เท้าจะบานกว่าในยุโรป ฉะนั้นหากต้องการสั่งซื้อรองเท้าทางอินเทอร์เน็ตควรลองของจริงให้แน่ใจก่อน

        การดูแลรักษารองเท้าฟุตบอล 
 
  การดูแลรักษาหนังสังเคราะห์ เริ่มตั้งแต่การถอดรองเท้านั้นควรจะคลายเชือกให้หลวมก่อนจะทำให้เราไม่ต้องใช้แรงมากรองเท้าก็จะไม่เสียรูปทรง เพราะรองเท้าจากหนังสังเคราะห์นั้นจะคืนตัวและมีความหยืดหยุ่นน้อยกว่าหนังแท้

1. พลิกใต้รองเท้าขึ้นมาดูกันก่อนเลยว่ามีดินติดตามปุ่มหรือไม่ถ้ามีก็ให้เอาออกตามถนัดแต่ถ้ามันติดแน่นจริงๆ ให้ใช้น้ำรดไปนิดหน่อย  แต่แนะนำให้น้ำโดนแค่ใต้รองเท้าเท่านั้น ถ้าเอาไม่ออกจริงๆให้ใช้แปรงสีฟันเก่าๆช่วยอีกแรง

2. มาที่ตัวรองเท้าหรือ upper นั้นให้ใช้ผ้าเปียกหมาดๆ ค่อยๆ เช็ดให้สะอาดไม่ควรนำไปแช่น้ำทั้งรองเท้าพอเช็ดจนสะอาดแล้วให้เช็ดด้วยผ้าหมาดๆ อีกครั้งหนึ่งจากนั้นนำไปตากลมไว้จนแห้ง ห้ามเอาไปตากแดดเด็ดขาด เท่านี้ก็จะช่วยให้ความเหนียวของหนังนั้นกลับมาเหมือนใหม่ได้อีกครั้ง

ไม่ควรใช้น้ำยาขัด เคลือบใดๆ ทั้งสิ้นเพราะจะทำให้สารที่เคลือบหนังสังเคราะห์เอาไว้เสียสภาพไป ส่วนใครที่อยากจะกำจัดกลิ่นภายในรองเท้านั้นจริงๆแล้วก็พอจะนำไปตากแดดได้ แต่ต้องเป็นแดดที่ไม่แรงมากและต้องใช้เวลาไม่นานนัก  

  การดูแลหนังแท้ ซึ่งได้แก่หนังจิงโจ้ หนังวัว การดูแลรักษาหนังแท้นั้นอาจจะยุ่งยากกว่าหนังสังเคราะห์สักหน่อย แต่คงไม่ยากเกินไปที่จะรักษารองเท้าคู่โปรดให้เงางามอยู่เสมอแน่นอนครับ 

1. ข้อนี้ต้องจำไว้เสมอเลยนะครับว่าหลังจากใช้ลองเท้าเสร็จต้องรีบเอาออกมาทำความสะอาดทันนี้  ยิ่งครั้งใดที่ใช้แล้วเปียกหรือชื้นยิ่งต้องรีบเอาออกมาทำความสะอาดเลยน่ะครับไม่ึควรจะปล่อยให้รองเท้าที่เป็นหนังแท้ต้องอยู่กับความชื้นนานๆ เพราะอาจจะทำให้หนังแท้เสื่อม

2. ทำความสะอาดดินที่เกาะกับปุ่มรองเท้าก่อนเป็นอันดับแรกครับ

3. จากนั้นให้ใช้ผ้าหมาดๆ เช็ดทำความสะอาดตัวรองเท้าพอสะอาดแล้วให้ใช้ผ้าแห้งเช็ดรองเท้าให้แห้งเร็วที่สุด

4. หลังจากแห้งแล้วให้ใช้น้ำยาเคลือบหนัง (แล้วแต่ยี่ห้อ) ทาบางๆ คล้ายฟิล์มเคลือบไว้ประมานครึ่งชั่วโมงแล้วให้เช็ดออก

5. การเก็บรักษาถ้าไม่ได้ใช้ ใช้ดันทรงและเก็บไว้ในที่ที่ไม่มีความชื้นมากนัก หรือไม่ก็ให้ใช้ถุงดูดความชื้นใส่ไว้ในรองเท้าครับ

ไม่ควรตากแดดแรงๆ และนานๆ เพราะจะทำให้หนังแห่้งและกรอบได้รวมถึงไม่ควรให้อยู่ในสภาวะที่มีความชื้นนานๆ รองเท้าจะขึ้นราได้ครับ

การเลือกใช้รองเท้าฟุตบอลนั้นนอกจากต้องคำนึงถึงความเหมาะสมกับประเภทการใช้งานซึ่งได้กล่าวในข้างต้นแล้ว "ความเหมาะสมกับตัวเราเวลาใส่แล้วรู้สึกมั่นใจนั่นแหละสิ่งสำคัญที่สุด"

       
ความคิดเห็น

 1. 1
  michael kors
  michael kors asf@yahoo.com 01/03/2015 10:28

  Hello!


  Coach Outlet Store Online


  Elle displays a collection of the best accessories from Milan Fashion Week.


  Coach Outlet


  Parisian-based streetwear label ASSK took inspiration from modern day surveillance, technology glitches .


  Coach Factory Outlet


  Full disclosure: while we still have a bottle of red on hand to toast Olivia Pope's many perfect outfits, we're counting the minutes till.


  Coach Factory


  The mostly genderless garments include silhouettes that draw from the anonymity of uniforms, making for a fresh collection from the burgeoning brand.


  Coach Outlet Online


  Cool white and black are complemented with bursts of stone grey and lemon, with prints incorporating warped glitch visuals and slogans.


  Coach Outlet Store Online


  Emma Stone wowed in bright gold and Scarlett Johansson looked amazing in jade.


  Coach Factory Online Sale


  On any given episode, they can be found solving murders, struggling to get ahead at work, or, on a rare occasion,


  Coach Factory Outlet Online


  trying to escape kidnappers. But the one thing they've all got going for them?


  Coach Factory Outlet Store


  Take inspiration from the bold hues with these tips for bringing the striking shades into your everyday wear.


  Coach Factory Outlet


  which is why we partnered with JCPenney to share how to bring the hues into your wardrobe.


  Michael Kors Outlet 90% Off Sale


  How to Get Away With Murder comes on immediately after.


  Michael Kors Outlet


  We loved all the vibrant colors of the red carpet this award season, colorful event.


  Red Bottoms Shoes


  The ladies of Scandal don't exactly have it easy. The ability to rock a power suit or a stylish shift dress and make it look flawless.


  Red Bottoms Outlet


  When it comes to translating the spirit of the Big Apple it doesn't get more


  Michael Kors Outlet Online


  York (PONY) or Donna Karan New York (DKNY), unless of course the aforementioned brands join forces.


  Michael Kors Outlet


  New York centric than Product of New We'll let you in on a little secret: we wouldn't be writing this article if that hadn't happened.


  Michael Kors Outlet


  As you might expect, we're playing stylist, too, and dressing the stars in Fall '15. Read on to see who's wearing what


  Michael Kors Outlet Online


  and be sure to let us know if you agree with our selections in the comments.


  Louis Vuitton Outlet


  Each neighborhood has a unique culture starkly different from the next, and within each lies several sub-cultures hidden from the mainstream.


  Louis Vuitton Outlet Store


  You know, the whole "April showers bring May flowers" thing.


  Coach Outlet Store Online


  because we're unabashedly knowledgable about our favorite stars and their taste in formalwear


  Coach Outlet


  Candice Swanepoel, and four other models to tell us about their favorite and most flattering styles from the new collection. Here's


  Coach Outlet Store


  A girl can't help it - shimmering embellishments and intricate details lend a gown pure magic, after all.


  Coach Outlet


  but we've got a feeling the dresses below were made for the red carpet.


  Coach Outlet


  ream we're wearing it. But other times, we spot a design, and we immediately picture it on a specific celebrity.


  Coach Factory Outlet


  Milan Fashion Week Gucci review: Alessandro Michele makes small steps in the right direction


  Coach Outlet Factory Online


  which will reveal behind-the-scenes glimpses at what exactly goes into shooting the famous swimsuit catalog.


  Coach Factory Outlet


  Most of the time when we spot a gorgeous dress on the runway


  Coach Outlet Online


  But fear not, friends, because spring is officially only days away.


  Coach Outlet Store Online


  New York City bred some of the most progressive and innovative artists the world has ever seen.


  Coach Handbags


  The Brick Fantastic. Afterwards, check out Banksy's recent work in Gaza.


  Coach Outlet


  we've picked out the best rain gear to keep you dry (and chic!) until summer arrives at last.


  Coach Factory Outlet


  then you pick out the frame design which is great for you. Let's begin with the form of your face and your skin tone.


  Coach Outlet


  From quirky caps to girly galoshes, we've found everything you'll need to ride out spring's storms in style.


  Coach Factory


  To prepare you for your days of puddle-jumping and surprise downpours


  Coach Factory Outlet


  Brits 2015: Red carpet round up, from Paloma Faith to Kim Kardashian


  Coach Outlet


  See all 16 new pieces and pick up a print of your favorite over at


  Coach Factory Outlet


  'Don't Fuck With Me Force Field' and lemme tell ya, the force is strong in this one.


  Coach Outlet Store


  But one of the main things is setting limits for myself


  Coach Outlet


  (and a multitude of other little things that are probably too boring for me to write about here).


  tiffany and co


  before we jump right in to the really good stuff like blue skies and sunny days


  tiffany Jewelry


  Of course,there's still the rainy season to get through.


  Coach Factory Outlet


  Tonight marks Victoria's Secret first-ever swim special, In keeping with the theme of the evening


  Coach Outlet


  we asked Alessandra Ambrosio, what they had to say


  Coach Outlet Store Online


  It's the tail end of winter and it seems like the blistering cold is taking its sweet time wrapping up.


  Coach Outlet Online


  and would like to invite you to learn more about their story.


  Coach Outlet


  We're supremely grateful for the opportunity to meet Vinny Cha$e and Kid Art


  Coach Outlet Store Online


  We feel your pain. Just a few miles before you reach the apex of Manhattan, lies Harlem - a predominantly


  Coach Factory


  inspiration, current and future projects.


  Valentino Shoes


  office to chat with us - answering the questions many people have about their come up,


  Hermes Belts


  iconic neighborhood stopped by the SlamXHype


  Hermes Bag


  Two particular contemporary artists hailing from the


  Kate Spade Outlet


  African-American business and art since the 1930s.


  Kate Spade Outlet Online


  African-American neighborhood that has positioned itself at the forefront of


  Kate Spade Handbags


  if you will - a set of rules for the kind of behaviour I will allow in my life. I'm calling it my


  Kate Spade


  Say goodbye to the affordable Kate Spade shop - The Cut


  Kate Spade


  Enjoy an Extra 25% Off Sale Items & Free Shipping- use code SHOPTOIT katespade.com has been visited by 10K+ users in the past month


  Kate Spade Outlet


  ensuring I'm always giving my very best.


  Kate Spade Outlet Online


  I'm a BAWSE. It involves me pushing myself, exploring new avenues.


  Kate Spade Outlet


  I'm trying to step it up at every level, so I'm not just a boss,


  Michael Kors Outlet Online


  Save on M. Michael Kors Outlet! All the Sales, All in One Place.


  Michael Kors Outlet


  you have to begin with your face. After all, that's where they're likely to spend all of their time if you're awake.


  Michael Kors Outlet


  Shop Michael Kors for jet set luxury - designer handbags, watches, jewelry, shoes, women's and men's clothing and more.


  Michael Kors Outlet Online


  from the outdoors in the skiing season.If you want the right Mens reading glasses,


  Michael Kors


  Find savings of 25% to 65% every day from an unparalleled collection of designer and name brands.


  Michael Kors Outlet


  this Zen Collection Cord Corral ($65) is downright lovely to look at.


  Michael Kors Outlet


  Shop Michael Kors At Off 5th. Free Shipping On All Orders $75+!Sites-SaksOff5th-Site


  Michael Kors


  which is much smoother and might wear better over the years?


  Michael Kors Outlet Online Sale


  Michael Kors handbags clearance factory outlet & bags outlet online provides all style you want.


  Michael Kors Outlet


  And right now this look just feels right.


  Michael Kors Outlet Online


  Find Michael Kors & MICHAEL Michael Kors at Dillards.com


  Michael Kors Outlet


  you're probably aware that the Sundance Film Festival is taking place as we speak.


  Outlet Michael Kors Online


  Browse Michael Kors Clothing, Shoes, Bags & Accessories Sale. Find deals on both Michael Kors and MICHAEL by Michael Kors Collections.


  Michael Kors


  photos of bags around here. We review bags


  Michael Kors Outlet 90% Off Sale


  Find great deals on eBay for michael kors michael kors watch. Shop with confidence.


  Michael Kors Outlet


  Ski sunglasses protect the eyes from sun exposure. Ski lovers like the adventure and excitement of skiing in winters and just cannot seem to keep away


  Louis Vuitton Outlet Store


  Shop Nordstrom Rack Online For All Your Favorite Brands!


  Louis Vuitton


  Paris Fashion Week 2015: Chanel works its magic in Karl Lagerfeld hothouse


  Louis Vuitton


  Save 90% Off Clearance, Markdowns and Overstocks. Free Shipping.Vuitton Bag | Prime Mall Outlet


  Louis Vuitton Outlet


  For the second time an Metiers d'Art show clashes with a major fashion event


  Louis Vuitton Outlet Store


  Save on Apparel, Home Items & More- Shop Macy's Hot Ticket Sale Today!


  Louis Vuitton


  4 Super Bowl Outfits for Every Type of Football Fan


  Louis Vuitton Handbags


  Louis Vuitton Outlet


  Not Another One! Find Out Which Fashion Brand is Closing Its Doors Now


  Louis Vuitton


  Louis Vuitton Outlet


  Here's a trend I can fully commit to!


  Louis Vuitton Outlet


  LOUIS VUITTON Official Website: Choose your country or region


  Louis Vuitton


  official website. We offer Insurance, Savings, Investments & Retirement plans


  Giuseppe Zanotti Shoes


  The World's Largest Fashion Store. Shop SS15 Giuseppe Zanotti at Lyst.


  Giuseppe Zanotti


  Shop Giuseppe Zanotti Shoes at Saks.


  Chanel Handbags


  Up To 70% Off Designer Brands. Gilt Now Ships to Hong Kong!


  Chanel bags


  Moon tote and its audaciously architectural shape is striking and brilliant.


  Coco Chanel Handbags


  Chanel bags that are good enough to eat Shop Chanel at Neiman Marcus, and receive Free Shipping today!


  Chanel Handbags


  the other from Chanel.I know what you all must be thinking


  The North Face Outlet


  Huge Selection Of The North Face®. Free 2-Day Shipping On $50 Orders.


  The North Face


  dorky heavy-heeled wooden clogs and sandals this season. This editorial styled by Geraldine Saglio from Vogue Paris's


  North Face Outlet Online


  Official Site. Free Shipping on Any Order at TheNorthFace.com. Hurry!


  North Face Outlet


  Favorite Shoes: Manolo Blahnik BB Pumps


  Hermes Bag


  Shop the Hermes Watch Collection at The Official Online Boutique Today.


  Hermes Handbags


  Heritage Auctions Valentine's Day Luxury Handbag & Accessories Auction


  Burberry Outlet Online


  Shop women's bags & handbags from Burberry including shoulder bags


  Burberry Handbags


  The 6 Hottest Curly-Hair Color Trends Of 2015


  Burberry Handbags


  Shop Burberry Handbags on Sale! All the Sales, All in One Place.


  Burberry Outlet


  Victoria Beckham is nothing if not a woman of impeccable taste, so, of course,


  Co Co Chanel Handbags


  Free Shipping! Shop the latest from Chanel at Neiman Marcus


  Chanel Handbags


  History of label and profiles of Coco Chanel and current creative director, Karl Lagerfeld. Image gallery of collections and boutique locations.


  Prada Outlet


  Save 40-70% on Prada! All the Sales, All in One Place


  Prada Handbags


  Prada S.p.A. is an Italian luxury fashion house, specializing in ready-to-wear leather and fashion accessories, shoes, luggage.


  Prada Handbags


  Buy authentic Prada handags 2015 collection from cheap prada Outlet 100% quality Guaranteed


  Prada Outlet


  Shay Mitchell & Her BFF Curated A Jewelry Collection For Capwell + Co.


  Prada Handbags Outlet


  Prada outlet Online Store -70%OFF- 2014 New Prada Handbags Bags Black Friday


  Prada Handbags


  Sunglasses can give you instant James Dean cool, Audrey Hepburn glamour


  Marc By Marc Jacobs


  Shop Marc By Marc Jacobs Styles. Free Shipping $99+ at Lord & Taylor


  Marc Jacobs


  is now also available for purchase on Zappos Couture.


  Celine Handbags


  Celine Bag 2014 -70% OFF - Celine Handbags Outlet Store Online


  Celine Outlet


  In this week's edition of Snobgrams, Kelly lives the Cali life while Tina soaks up some rays and showcases a classic bag!


  Ray-Ban Sunglasses


  Shop the Widest Selection Online. Free Overnight Shipping


  Cheap Ray-Ban Sunglasses


  Ray-Ban is the global leader in premium eyewear market and by far the best-selling eyewear brand in the world


  True Religion


  True Religion Brand Jeans Official Online Store Featuring Premium Denim Jeans and Vintage Inspired Clothing for Men and Women.


  True Religion Outlet


  Shop the Latest from True Religion! FREE 2-day Shipping & FREE Returns!


  Oakley Sunglasses


  Oakley Sunglasses at Over 6.000 shops & 23 Mil products!


  Cheap Oakley Sunglasses


  It's morning. You've had your first cup of coffee, and you step out the door.


  Ralph Lauren Outlet


  Shop New Ralph Lauren Styles Today. Free Shipping $99+ at Lord & Taylor


  Polo Ralph Lauren


  Coco wants to meet, plus more fascinating celebrity Twitter posts and words of wisdom below.


  tiffany and co


  Enjoy complimentary shipping on all Tiffany orders of $150 or more.


  tiffany and co Jewelry


  The World's No.1 Destination For Affordable Eyewear Get 15% Off Anything You Buy Today!


  Ray-Ban Sunglasses


  Largest Online Ray Ban Selection. All Styles/Colors/Sizes - Shop Now!


  Cheap Ray-Ban Sunglasses


  Cheap Ray Ban Sunglasses Sale, Ray Ban Outlet Online Store


  Cheap Oakley Sunglasses


  Best Value on Top Brands & Styles. Millions of Satisfied Customers!


  Oakley Sunglasses


  The evolution of fringe has been one of fascination for me.


  Oakley Vault


  Oakley Sunglasses For Sale 80% OFF !


  Oakley Sunglasses


  so you can easily find a pair to flatter you. Free Shipping


  Ray-Ban Outlet Store Online


  Ray-Ban Outlet


  As we witnessed last week during New York Fashion Week, Kesha's style has completely transformed, and we're absolutely loving her new look.


  Cheap Oakley Sunglasses


  Oakley Sunglasses


  Check out the entire selection of sunglasses on Amazon, including top styles from popular brands.


  Abercrombie


  Abercrombie And Fitch


  Today's fashion news includes an interview with Karl about the latest Chanel collection...


  Hollister Clothing Store


  Hollister Clothing


  The 27-year-old - who turns 28 this Sunday - has gone from face paint, an excessive amount of glitter and unruly hair to a sophisticated-chic wardrobe.


  Cheap Oakley Sunglasses


  Oakley Sunglasses


  By Replica Sunglasses


  Cheap Ray-Ban Sunglasses


  Ray-Ban Sunglasses


  Sunglasses 2012: Designs to Suit Your Taste And Personality


  Abercrombie And Fitch


  Luisa via Roma Firenze4Ever Style Lab, Part 3: Obsess to Impress


  Abercrombie Clothes


  The Pocket Change Shopping Blog is your one-stop


  Toms Outlet


  Timberland: The brand was founded by Nathan Swartz in 1973 and quickly became known for its durable


  Celine Handbags


  high-end Outerwear proved to be an important category this season, and we saw even more salable styles for fall 2015 during Las Vegas market.


  Ray-Ban Sunglasses


  Official Site - Shop the Widest Selection Online.


  Cheap Ray-Ban Sunglasses


  Sunglasses are an essential tool in safeguarding the health of your eyes and the surrounding tissue.


  Polo Ralph Lauren Outlet Online


  Ralph Lauren Outlet


  Would You Shop a Kendall and Kylie Jenner Topshop Collab?


  Polo Ralph Lauren Outlet


  The Shoes I'm Obsessed With For Spring: a moodboard


  Tory Burch Outlet


  Variety is the key word as fabrications, silhouettes and performance features were.


  Tory Burch Shoes


  Now Dreading: Kate Spade Saturday Is Closing Its Stores


  Nike Air Jordan


  How to Understand Football Like a Boss: ESPN's Sara Walsh Breaks it Down


  Valentino Shoes


  Here's new mom Scarlett Johansson prancing around L.A. with her family yesterday afternoon


  Toms Shoes Outlet Online


  We sell TOMS. Free shipping on all TOMS styles including classics


  Toms Shoes


  toms shoes outlet sale here,with high quality cheap toms shoes and toms outlet store


  True Religion Jeans


  Shop for jeans, shorts and more. Read product reviews or ask questions.


  True Religion Outlet


  We All Have Black Booties, Right? 25 Ways to Style Them


  True Religion Outlet


  Shop The Official Site Today. Enjoy Free Shipping and Easy Returns.outlet online sale!


  True Religion


  30 Outfits That'll Make You Want to Wear Black Ripped Jeans Every Day


  True Religion Jeans


  Buy True Religion jeans - NORDSTROM Free Shipping & Returns Every Day!


  True Religion


  Enjoy the photos and try not to drool all over yourselves!


  Red Bottoms Shoes


  and looking like one of the hottest moms on the entire freaking planet while doing so! And busting out her bodacious bosom and cleavage in a flimsy (and slightly see-through) t-shirt. hoochie mama! Literally!

 2. 2
  toro
  toro 25/04/2014 23:57

  อ้อแถมอีกหน่อย ห้ามเคาะพื้นรองเท้ากับพื้นแข็งโดยเด็ดขาด อาจจะทำให้กาวยึดติดพื้นรองเท้ากร่อนออกได้

 3. 3
  สุวัฒชัย เครือวงษา
  สุวัฒชัย เครือวงษา suwatchai.kre12072516@gmail.com 15/01/2014 03:10

  ได้ความรู้มากคับ ขอบคุณคับ

 4. 4
  12/09/2013 22:40

  ขอบคุณครับ

 5. 5
  19/05/2013 10:11

  ขอบคุณครับ


 6. 6
  01/07/2012 11:30

  อยากได้สตั้ดไนกี้ไมโครเรียวสีม่วงอยากทราบว่าราคาเท่าไร่

แสดงความคิดเห็น

* *

 

*

view

 หน้าแรก

 บทความ

 เว็บบอร์ด

 รวมรูปภาพ

 ติดต่อเรา

view