http://www.vikingsf.com
สร้างเว็บไซต์Engine by iGetWeb.com

 Home

 Article

 Webboard

 Gallery

 About us

 Contact Us

สมาชิก

ลืมรหัสผ่าน?
สมัครสมาชิก

ปฎิทิน

« March 2019»
SMTWTFS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Sweden...ดินแดนพระอาทิตย์เที่ยงคืน

       หลายท่านคงสงสัยว่า"สวีเดน"เกี่ยวข้องกับ "Viking soccerfield" อย่างไร อยากให้ท่านได้อ่านบทความ ข่าวจากหนังสือพิมพ์สยามกีฬาถึง Viking Soccerfield  จะทำให้ท่านเข้าใจมากขึ้นครับ ซึ่งข้อมูลในบทความต่อไปนี้อาจมีประโยชน์กับผู้ที่สนใจศึกษา ต้องการข้อมูลท่องเที่ยวหรืออย่างน้อยก็ทำให้ท่านรู้จัก ประเทศสวีเดน และ เมืองสตอกโฮล์ม มากขึ้น สำหรับบทความนี้จะเป็นการผสมผสานข้อมูลทางวิชาการและมุมจากประสบการณ์ที่ผมได้อาศัยอยู่ที่นี่ เพื่อผู้อ่านจะได้ข้อมูลและมุมมองที่หลากหลายยิ่งขึ้น

                        

                                               
        ประเทศสวีเดน(Sweden) เป็นประเทศกลุ่มนอร์ดิก ตั้งอยู่บนคาบสมุทรสแกนดิเนเวียในยุโรปเหนือ ด้านตะวันตกติด นอร์เวย์ ทางตะวันออกเฉียงเหนือติด ฟินแลนด์ ส่วนเดนมาร์ก อยู่ทางทิศใต้ คนส่วนใหญ่เรียกว่า กลุ่มสแกนดิเนเวีย ซึ่งรวมไปถึงประเทศไอซ์แลนด์ หมู่เกาะแฟโร กรีนแลนด์ และ หมู่เกาะโอลันด์ พื้นที่ส่วนใหญ่ของสวีเดนประกอบด้วย ป่าไม้ และภูเขาสูง รูปแบบการปกครองเหมือนประเทศไทยคือ ระบอบประชาธิปไตยโดยมีพระมหากษัตริย์เป็นประมุข แบ่งเขตการปกครองออกเป็น 21 มณฑล เมืองหลวงคือ สตอกโฮล์ม (Stockholm) ใช้ภาษาสวีดิสเป็นภาษาหลัก สกุลเงินที่ใช้คือ โครนสวีเดน (Swedish Krona) (SEK) 

        สวีเดนเป็นประเทศที่เหมาะมากสำหรับคนที่ชอบใช้ชีวิตแบบสงบ เรียบง่าย เป็นประเทศที่การแข่งขันไม่สูงนัก มีความเสมอภาคในสังคมสูง ไม่ว่าคุณจะเป็นกรรมกร พนักงานทำความสะอาดหรืออาชีพใดก็ตาม สภาพความเป็นอยู่ มุมมองของสังคมก็จะไม่ต่างกัน ประชากรของที่นี่มีคุณภาพชีวิตที่ดี โดยเฉพาะเรื่องความปลอดภัย สังเกตได้ว่าประเทศนี้แทบจะไม่เคยมีข่าวเกี่ยวกับภัยต่างๆ ไม่ว่าจะเป็นภัยจากมนุษย์หรือภัยจากธรรมชาติก็ตาม เหตุผลอย่างหนึ่งอาจเป็นเพราะสวีเดนมีประชากรทั้งประเทศไม่ถึง 10 ล้านคนซึ่งน้อยมากถ้าเทียบกับประเทศไทย ผนวกกับเศรษฐกิจและความเป็นอยู่ที่ดีทำให้การทำผิดกฏหมายและการทำลายสิ่งแวดล้อมจึงน้อยตามไปด้วย 

        การทำงานที่นี่จะต้องเสียภาษีเฉลี่ย 30-35% ต่อเดือนถือว่าสูงมาก ยกตัวอย่างเช่นเรามีเงินเดือน 20,000 โครน เป็นเงินไทยประมาณ 96,000 บาท เราก็จะต้องเสียภาษีประมาณ 30,000 บาท(คิดจากภาษี 32%)แต่ภาษีที่เราเสียไปรัฐบาลจะมีการจัดระบบเป็นสวัสดิการคืนให้ประชาชนในรูปแบบต่างๆ เช่น หากเราทำงานจนเกษียณเมื่ออายุ 65 ปี เราก็จะมีรายรับทุกๆเดือนโดยไม่ต้องทำงาน ส่วนจำนวนนั้นแต่ละคนจะไม่เท่ากันขึ้นอยู่กับภาษีจากรายรับที่เราจ่ายไป ดังนั้นถ้าเราทำงานมานานหรือมีรายรับมาก เงินคืนภาษีของเราก็จะมากตามไปด้วย ในกรณีที่เกิดอุบัติเหตุจนทำงานไม่ได้ ก็สามารถยื่นขอเกษียณก่อนกำหนดได้ นั่นหมายถึงเราก็จะมีเงินช่วยนั่นเอง ส่วนการทำงานใน 1 ปีจะมืวันพักร้อน 5 อาทิตย์ สามารถลาหยุดได้ติดต่อกัน 4 อาทิตย์ บางคนอาจได้มากกว่านั้นถ้าหน่วยงานอนุญาต ทำให้ในช่วงหน้าร้อนของที่นี่สตอกโฮล์มจะเงียบเหงามากเพราะผู้คนไปเที่ยวต่างประเทศและต่างจังหวัดเป็นส่วนใหญ่ ส่วนสวัสดิการสำหรับเด็กก็มีพอสมควร เช่น สิทธิการทำฟันฟรีจนถึงอายุ 20 ปี,เรียนฟรีตั้งแต่ ป.1-ม.6,ผู้ปกครองได้รับเงินช่วยดูแลเด็ก 950 โครนต่อเดือนตั้งแต่เกิดจนถึงอายุ 18 ปี เป็นต้น

 
          ที่พักอาศัยที่นี่ส่วนใหญ่จะคล้ายคอนโดบ้านเราแต่บริเวณโดยรอบจะมีพื้นที่กว้างขวาง(ภาพซ้ายเป็นบริเวณโครงการที่ผมอาศัยอยู่)
 

        ข้อเสียของที่นี่ก็คือ ระบบการรักษาพยาบาลเพราะไม่มีคลีนิคหรือโรงพยาบาลเอกชนอยู่ทั่วไปเหมือนเมืองไทยเวลาป่วยหรือต้องการพบแพทย์จะต้องมีขั้นตอนการนัดหมายไม่สามารถไปรักษาได้ทันที นอกจากเป็นการป่วยที่ร้ายแรงหรือฉุกเฉิน แต่ค่ารักษาพยาบาลจะเสียเฉพาะค่าพบแพทย์และค่ายาในส่วนของการรักษาพยาบาล ไม่ว่าการผ่าตัด คลอดลูกฯ จะไม่เสียค่าใช้จ่าย ข้อเสียอีกอย่างก็คือสภาพอากาศที่แปรปรวนและหนาวเย็นอย่างมากโดยเฉพาะในช่วงเดือนกันยายน-มีนาคม บางครั้งอุณหภูมิติดลบถึง 20 องศาเลยทีเดียว 
       
          คำว่า "สตอกโฮล์ม" เป็นคำที่แยกได้เป็นสองคำ คือคำว่า stock ที่แปลว่าต้นซุง และคำว่า holm ที่แปลว่าเกาะเล็กๆ ชื่อของเมืองหลวงแห่งนี้จึงมีความหมายว่า “เกาะต้นซุง”นั่นเอง ทำไมถึงเรียกว่า"เกาะต้นซุง" มีตำนานที่กล่าวถึงเรื่องนี้อยู่หลายบท แต่ที่ผมชอบคือเรื่องที่เกี่ยวพันกับ Sigtuna ที่ว่าในช่วงก่อนหน้านั้นถือกันว่า Sigtuna เป็นเมืองที่ใหญ่ที่สุดของประเทศก็ว่าได้ ปัจจุบันเป็นเพียงหมู่บ้านเล็กๆที่น่าเยี่ยมชมแห่งหนึ่งที่อยู่ห่างจากสนามบินราว 15 กิโลเมตรเองใน ปี 1187 พวกโจรสลัดจากอีกฟากหนึ่งของทะเลบอลติกยกกำลังบุกเข้ามา ทั้งปล้นสะดมและเผาเมืองที่ตั้งอยู่เรียงราย เลาะไล่กันมาตามริมฝั่งทะเลสาบ Mälaren ชาวเมือง Sigtuna จึงเอาต้นซุงมาขูดไส้ไม้ข้างในออกแล้วยัดเงินทองของมีค่าเข้าไปแทน จากนั้นก็ทิ้งลอยน้ำไปเพื่อไม่ให้พวกโจรสลัดได้สมบัติ พอหลังจากเมืองถูกเผาาทำลายแล้ว ชาวเมืองที่รอดตายก็พากันล่องตามลำน้ำหาต้นซุงมหาสมบัติเหล่านั้น ปรากฎว่ามันมาเกยตื้นอยู่ที่เกาะเมืองเก่า Gamla Stan ชาวเมืองเลยตกลงใจสร้างเมืองใหม่ขึ้นที่นี่ และเรียกเมืองนี้ในตอนหลังว่า "เกาะต้นซุง" หรือ "สตอกโฮล์ม"

                              

         กรุงสตอกโฮล์ม (Stockholm) นครหลวงอันงดงามที่สุดในสแกนดิเนเวีย ประกอบด้วยเกาะใหญ่น้อย 14 เกาะ ที่โอบล้อมด้วยทะเลบอลติก (Baltic Sea) ทะเลสาบมาลาเร็น (Lake Malaren) ทำให้สตอกโฮล์มเป็นเมืองหลวงที่สวยที่สุดแห่งหนึ่งของโลก มีประชากรประมาณ 2 ล้านคนและเป็นเมืองที่ใหญ่ที่สุดของสวีเดน 
      
       สภาพอากาศของสวีเดนแบ่งออกเป็น 4 ฤดู 

ฤดูหนาว
(Winter) เดือนธันวาคม ถึงเดือนมีนาคม อากาศหนาวเย็นมากมีหิมะตก ตอนกลางวันจะสั้นแต่ตอนกลางคืนยาว ในหนึ่งวันจะมีแสงสว่างเพียง 6-7 ชั่วโมง อุณหภูมิระหว่าง 2 ถึง –20 องศาเซลเซียส แต่สำหรับตอนเหนือสุดของสวีเดน ฤดูหนาวจะยาวนานถึง 8 เดือน ทำให้คนสวีเดนโดยเฉพาะคนชราจะมีโอกาสเป็นโรคซึมเศร้าสูง
   
ฤดูใบไม้ผลิ (Spring)  เดือนเมษายน ถึงเดือนพฤษภาคม อากาศเปลี่ยนแปลงง่าย โดยปกติจะมีฝนตกโปรยปรายและมีแสงแดด อุณหภูมิระหว่างตอนกลางวันและตอนกลางคืนจะแตกต่างกันมาก ประมาณ 5 ถึง 15 องศาเซลเซียส  
   
ฤดูร้อน (Summer)  เดือนมิถุนายน ถึงเดือนสิงหาคม อากาศอบอุ่น อุณหภูมิ 25 องศาเซลเซียสขึ้นไป ตอนกลางวันจะยาวกว่า ตอนกลางคืนมาก จนแทบจะไม่มีกลางคืนในช่วงต้นภาคฤดูร้อน คือเดือนมิถุนายน และเดือนกรกฎาคม จึงถือได้ว่าสวีเดนก็เป็นดินแดนแห่งพระอาทิตย์เที่ยงคืนเช่นกัน 
   
ฤดูใบไม้ร่วง (Autumn) เดือนกันยายน ถึงเดือนพฤศจิกายน อากาศค่อนข้างมืดครึ้มแปรปรวน มีลมฝน อุณหภูมิระหว่าง 5 ถึง 12 องศาเซลเซียส  
 
   การเดินทางจากประเทศไทยใช้เวลาประมาณ 10 ชั่วโมง ก็จะมาถึง  ท่าอากาศยานสตอกโฮล์ม-อาร์แลนดา (Stockholm-Arlanda Airport) จากสนามบินเข้าสู่ตัวเมืองสตอกโฮล์มวิธีที่สะดวกและนิยมมากที่สุดในหมู่นักท่องเที่ยวก็คือ
 
รถไฟด่วน (
Arlanda Express) เป็นวิธีที่เร็วที่สุด ใช้เวลาประมาณ 20 นาที ก็จะถึงตัวเมืองสตอกโฮล์ม  ท่านสามารถศึกษารายละเอียดราคาและตารางเดินรถเพิ่มเติมด้วยตัวเองได้ที่   http://www.arlandaexpress.com 

รถบัส ( Flygbussarna) ใช้เวลาประมาณ 40 นาที เป้นวิธีที่ง่ายและสะดวกที่สุด ราคาดังนี้ (Arlanda – Stockholm city) (Price: Return SEK 199, single SEK 110) ดูเพิ่มเติม  http://www.flygbussarna.se

        สำหรับการเดินทางท่องเที่ยวในสตอกโฮล์มนั้น ถ้าท่านไม่ได้มากับทัวร์ หรือไม่มี ญาติ คนรู้จักอยู่ที่นี่ วิธีที่ง่ายและประหยัดที่สุด เราแนะนำให้ท่านซื้อ The Stockholm card เมื่อท่านมีบัตรนี้ นอกจากจะใช้เดินทางได้ทุกประเภทใน สตอกโฮล์มแล้ว ยังใช้ประโยชน์อย่างอื่นได้อย่างคุ้มค่าเช่นกัน อาทิเข้าพิพิธภัณฑ์ได้ฟรีกว่า 80 แห่ง
นั่งเรือท่องทะเลสาปฟรี เป็นต้น สามารถศึกษารายละเอียดเพิ่มเติมได้ที่   http://stockholmtown.jetshop.se/default.aspx?main=/en-GB/the-stockholm-card-c-105-1.aspx  

                                       

    เดินทางมาถึงสตอกโฮล์มกันแล้วนะครับ ขอปิดท้ายบทความนี้ด้วยภาพความแตกต่างของฤดูร้อนและฤดูหนาวในสวีเดน แล้วเรามาเที่ยวสตอกโฮล์มให้เต็มที่ใน Sweden...ดินแดนพระอาทิตย์เที่ยงคืน 2 

  
                                          ฤดูหนาวบรรยากาศสวยงามแต่ผู้คนส่วนใหญ่จะเก็บตัวอยู่ในบ้าน

       
                                                        ฤดูร้อนผู้คนออกมาทำกิจกรรมนอกบ้านดูมีชีวิตชีวา
 
     

      
                                       

 

ความคิดเห็น

 1. 1
  alaaelkholy
  alaaelkholy alaaelkholy@gmail.com 11/07/2018 20:09  <a href="https://youtu.be/ufiuf2LMA8c">علاج ادمان الهيروين</a>  <a href="https://youtu.be/T4ddHSb-_x0">علاج ادمان الافيون</a>  <a href="https://youtu.be/hcTKjN9RY10">علاج ادمان الترامادول</a>  <a href="https://youtu.be/lmAEn9PI2L0">علاج ادمان الحشيش</a>  <a href="https://youtu.be/o7nhDJYt-vE">علاج ادمان الشبو</a>  <a href="https://youtu.be/9Fbtrz1qt9Q">علاج ادمان الكبتاجون</a>  <a href="https://youtu.be/Lsep-1RPyps">علاج ادمان الفودو</a>  <a href="https://youtu.be/eWN0Cicukh4">علاج ادمان الكحول</a>  <a href="https://youtu.be/dbUasiXLAT0">علاج ادمان الكوكايين</a>  <a href="https://youtu.be/BXRuPit0BOU">علاج ادمان الكيميكال</a>  <a href="https://youtu.be/6KfFRPFpG0Q">علاج ادمان ليريكا</a>


 2. 2
  20160527meiqing
  20160527meiqing 27/05/2016 09:45

  "Homes along Palomino Valley Road and nearby Oak Valley Middle School have been evacuated after a vegetation fire broke out in the 4S Ranch area. Students were taken by bus to the Westview High School gym, where parents were told to pick them up. Dental Assistant Pleads Guilty to Sexually Assaulting Women Crews on Thursday afternoon were battling the vegetation fire, estimated at 5 acres, in the 4S Ranch area. As of 4 p.m., it was 70 percent contained, fire officials said The fire, first reported at 3 p.m., was sending thick smoke above the area of 42 Ranch Parkway and Dove Creek Road, west of Interstate 15 and south of Camino Del Norte. Fire officials said the fire had torched a riverbed behind homes on Palomino Valley Road and has a slow rate of spread."


  coach outlet


  michael kors handbags


  reebok shoes


  rolex watches


  asics outlet


  coach outlet store online


  cheap ferragamo shoes


  designer bags


  louis vuitton outlet


  michael kors outlet


  prada outlet


  ray ban outlet


  ralph lauren outlet


  oakley sunglasses


  cheap jordans


  louis vuitton handbags


  nike free flyknit


  burberry outlet online


  chi flat iron


  true religion


  ralph lauren outlet


  gucci handbags


  adidas gazelle


  true religion outlet


  coach outlet


  jordan shoes


  burberry handbags


  michael kors outlet online


  adidas nmd runner


  adidas shoes uk


  michael kors handbags outlet


  ralph lauren outlet


  nike free flyknit 4.0


  ray bans


  converse shoes


  coach outlet online


  yeezy boost 350 balck


  yeezy boost 350


  adidas nmd


  kate spade


  hermes uk


  bottega veneta handbags


  adidas nmd


  air jordan uk


  armani exchange


  coach outlet


  birkenstocks


  michael kors purses


  gucci borse


  cheap jordans


  nike air max sale


  ray ban sunglasses discount


  reebok pump


  adidas superstars


  yeezy boost 350


  oakley sunglasses,oakley sunglass,cheap oakley sunglasses,oakley sunglasses cheap,oakley sunglasses outlet,oakley store,oakley outlet,oakley outlet store,oakley sunglasses sale,oakley sunglasses discount


  cheap oakley sunglasses


  pandora charms


  chaussure louboutin


  true religion jeans


  cheap nhl jerseys


  birkenstock sandals


  true religion jeans


  ray ban sunglasses


  longchamp handbag


  louboutin


  coach outlet store


  michael kors outlet


  michael kors outlet


  tiffany and co jewelry


  yeezy boost 350


  michael kors outlet


  skechers shoes


  ralph lauren outlet


  holliste sale


  nike free flyknit


  adidas pure boost


  christian louboutin outlet


  christian louboutin uk


  coach outlet store


  nike trainers


  north face jackets


  oakley sunglasses


  air jordans


  adidas superstar


  michael kors handbags


  oakley sunglasses


  dior sunglasses


  polo outlet


  louis vuitton factory outlet


  yeezy boost 350 black


  nike free run


  nike air max


  supra shoes


  converse sneakers


  bottega veneta outlet


  michael kors outlet


  polo ralph lauren


  timberland boots


  nike air max uk


  vans sk8 hi


  kate spade outlet


  fake oakleys outlet


  birkenstock sandals


  mizuno running shoes


  oakley sunglasses


  true religion


  nike air force white


  nike huarache trainers


  ray ban sunglasses


  adidas nmd white


  michael kors outlet online


  adidas nmd


  reebok


  michael kors outlet clearance


  valentino shoes


  coach outlet online


  ray ban sunglasses discount


  hollister sale


  converse trainers


  versace sunglasses


  toms


  ed hardy outlet


  fitflops sale clearance


  michael kors outlet


  nike roshe run women


  hollister co


  ghd flat iron


  air max 95


  hollister clothing


  asics shoes


  cheap oakley sunglasses


  cartier watches


  timberlands


  ray ban sunglasses


  coach outlet


  canada goose


  nike air max


  polo ralph lauren


  air force 1


  lacoste outlet


  timberland boots


  michael kors outlet clearance


  michael kors outlet clearance


  tiffany and co


  polo ralph lauren outlet


  birkenstock


  ecco shoes


  lebron james shoes


  sac longchamp


  ray ban outlet


  versace shoes


  abercrombie and fitch


  ralph lauren outlet


  nike free flyknit 4.0


  sac longchamp pliage


  christian louboutin outlet


  designer handbags


  michael kors outlet


  kobe 9


  jordan pas cher


  under armour outlet


  michael kors outlet


  cheap oakley sunglasses


  coach outlet online


  coach outlet


  basketball shoes


  michael kors outlet clearance


  babyliss pro


  hollister shirts


  louis vuitton factory outlet


  polo outlet


  ray ban sunglasses


  pandora charms


  ralph lauren uk


  michael kors outlet online


  hollister clothing


  north face jackets


  nike blazer


  air max 2016


  cheap nba jerseys


  pandora outlet


  true religion outlet


  pandora jewelry


  valentino shoes on sale


  longchamp outlet


  fitflop uk


  michael kors handbags


  new balance outlet


  louis vuitton factory outlet


  vans shoes


  toms outlet


  ray-ban sunglasses


  abercrombie


  armani watches


  oakley sunglasses


  louboutin uk


  nike free runs


  gucci outlet


  ray ban outlet


  cheap jordans


  louis vuitton handbags


  adidas supercolor


  coach outlet


  coach outlet


  adidas trainers


  michael kors outlet online


  louis vuitton outlet


  polo outlet


  rolex submariner


  coach purses


  kate spade outlet


  cheap mlb jerseys


  oakley sunglasses


  michael kors outlet clearance


  burberry outlet


  fitflops


  kate spade handbags


  hollister outlet


  nike air max


  ray bans


  canada goose outlet


  kate spade outlet


  rolex replica watches


  discount nike shoes


  lacoste shoes


  nike store


  rolex watches


  ferragamo shoes


  prada sunglasses


  jimmy choo outlet


  ralph lauren outlet


  converse uk


  louis vuitton bags


  ray ban sunglasses


  ray ban sunglass,ray ban sunglasses,ray ban outlet,cheap ray bans,cheap ray ban sunglasses,cheap ray bans,ray bans


  ralph lauren outlet


  cheap jerseys wholesale


  true religion jeans


  michael kors outlet


  under armour shoes


  ray bans


  coach outlet


  ralph lauren pas cher


  stephen curry shoes


  christian louboutin shoes


  nike tn


  toms shoes


  burberry uk


  discount oakley sunglasses


  nike cortez


  coach factory outlet


  oakley sunglasses


  air max 90


  oakley sunglasses


  nike cortez red


  ed hardy uk


  louis vuitton outlet


  supra for sale


  nike air force 1


  tiffany jewelry


  burberry outlet


  cheap ray-ban sunglasses


  tory burch outlet


  fitflops


  cheap jordan shoes


  true religion outlet


  the north face


  adidas stan smith


  hermes belt


  coach outlet


  reebok uk


  oakley sunglasses


  jimmy choo shoes


  fitflops clearance


  cheap nike shoes


  coach outlet


  red bottom shoes


  michael kors outlet clearance


  running shoes


  nike air force 1


  birkenstock sandals


  levis jeans


  nike air max shoes


  ghd hair straighteners


  cartier love bracelet


  timberland outlet


  nike free run black


  omega seamaster


  instyler max


  burberry outlet


  the north face


  kate spade handbags


  kobe shoes


  ray ban outlet


  coach outlet


  ugg boots


  louis vuitton outlet online


  coach factory outlet


  mont blanc pens


  michael kors outlet


  christian louboutin


  fitflops


  louis vuitton outlet


  michael kors outlet


  michael kors watches


  tiffany and co


  louboutin pas cher


  christian louboutin outlet


  buy red bottoms


  ugg sale


  louis vuitton borse


  puma shoes


  nfl jerseys wholesale


  louis vuitton pas cher


  coach factory outlet


  omega watches


  nike huarache white


  "Ex-Uber Driver Accused of Sexual Assault Faces New Charges No injuries have been reported and no home have been damaged. Fire officials were requesting additional engines for structure protection. Woman Wins $50K at Pala Casino Conditions were favorable to slow the rate of spread, NBC 7's Dagmar Midcap said. Humidity was at 50 percent, winds were in the single digits and temperatures were in the 70s. No other information was immediately available. Ex-Marine Gets 26 Years for Girlfriend's Machete Murder A resident who lives in the area told NBC 7 that he managed to ""go to my neighbors, turn their sprinklers on, keep our lawns totally wet. Make sure the fires didn't come up this way."" Follow us: @nbcsandiego on Twitter | NBCSanDiego on Facebook"

 3. 3
  michael kors
  michael kors asf@yahoo.com 01/03/2015 10:29

  Hello!


  Coach Outlet Store Online


  Elle displays a collection of the best accessories from Milan Fashion Week.


  Coach Outlet


  Parisian-based streetwear label ASSK took inspiration from modern day surveillance, technology glitches .


  Coach Factory Outlet


  Full disclosure: while we still have a bottle of red on hand to toast Olivia Pope's many perfect outfits, we're counting the minutes till.


  Coach Factory


  The mostly genderless garments include silhouettes that draw from the anonymity of uniforms, making for a fresh collection from the burgeoning brand.


  Coach Outlet Online


  Cool white and black are complemented with bursts of stone grey and lemon, with prints incorporating warped glitch visuals and slogans.


  Coach Outlet Store Online


  Emma Stone wowed in bright gold and Scarlett Johansson looked amazing in jade.


  Coach Factory Online Sale


  On any given episode, they can be found solving murders, struggling to get ahead at work, or, on a rare occasion,


  Coach Factory Outlet Online


  trying to escape kidnappers. But the one thing they've all got going for them?


  Coach Factory Outlet Store


  Take inspiration from the bold hues with these tips for bringing the striking shades into your everyday wear.


  Coach Factory Outlet


  which is why we partnered with JCPenney to share how to bring the hues into your wardrobe.


  Michael Kors Outlet 90% Off Sale


  How to Get Away With Murder comes on immediately after.


  Michael Kors Outlet


  We loved all the vibrant colors of the red carpet this award season, colorful event.


  Red Bottoms Shoes


  The ladies of Scandal don't exactly have it easy. The ability to rock a power suit or a stylish shift dress and make it look flawless.


  Red Bottoms Outlet


  When it comes to translating the spirit of the Big Apple it doesn't get more


  Michael Kors Outlet Online


  York (PONY) or Donna Karan New York (DKNY), unless of course the aforementioned brands join forces.


  Michael Kors Outlet


  New York centric than Product of New We'll let you in on a little secret: we wouldn't be writing this article if that hadn't happened.


  Michael Kors Outlet


  As you might expect, we're playing stylist, too, and dressing the stars in Fall '15. Read on to see who's wearing what


  Michael Kors Outlet Online


  and be sure to let us know if you agree with our selections in the comments.


  Louis Vuitton Outlet


  Each neighborhood has a unique culture starkly different from the next, and within each lies several sub-cultures hidden from the mainstream.


  Louis Vuitton Outlet Store


  You know, the whole "April showers bring May flowers" thing.


  Coach Outlet Store Online


  because we're unabashedly knowledgable about our favorite stars and their taste in formalwear


  Coach Outlet


  Candice Swanepoel, and four other models to tell us about their favorite and most flattering styles from the new collection. Here's


  Coach Outlet Store


  A girl can't help it - shimmering embellishments and intricate details lend a gown pure magic, after all.


  Coach Outlet


  but we've got a feeling the dresses below were made for the red carpet.


  Coach Outlet


  ream we're wearing it. But other times, we spot a design, and we immediately picture it on a specific celebrity.


  Coach Factory Outlet


  Milan Fashion Week Gucci review: Alessandro Michele makes small steps in the right direction


  Coach Outlet Factory Online


  which will reveal behind-the-scenes glimpses at what exactly goes into shooting the famous swimsuit catalog.


  Coach Factory Outlet


  Most of the time when we spot a gorgeous dress on the runway


  Coach Outlet Online


  But fear not, friends, because spring is officially only days away.


  Coach Outlet Store Online


  New York City bred some of the most progressive and innovative artists the world has ever seen.


  Coach Handbags


  The Brick Fantastic. Afterwards, check out Banksy's recent work in Gaza.


  Coach Outlet


  we've picked out the best rain gear to keep you dry (and chic!) until summer arrives at last.


  Coach Factory Outlet


  then you pick out the frame design which is great for you. Let's begin with the form of your face and your skin tone.


  Coach Outlet


  From quirky caps to girly galoshes, we've found everything you'll need to ride out spring's storms in style.


  Coach Factory


  To prepare you for your days of puddle-jumping and surprise downpours


  Coach Factory Outlet


  Brits 2015: Red carpet round up, from Paloma Faith to Kim Kardashian


  Coach Outlet


  See all 16 new pieces and pick up a print of your favorite over at


  Coach Factory Outlet


  'Don't Fuck With Me Force Field' and lemme tell ya, the force is strong in this one.


  Coach Outlet Store


  But one of the main things is setting limits for myself


  Coach Outlet


  (and a multitude of other little things that are probably too boring for me to write about here).


  tiffany and co


  before we jump right in to the really good stuff like blue skies and sunny days


  tiffany Jewelry


  Of course,there's still the rainy season to get through.


  Coach Factory Outlet


  Tonight marks Victoria's Secret first-ever swim special, In keeping with the theme of the evening


  Coach Outlet


  we asked Alessandra Ambrosio, what they had to say


  Coach Outlet Store Online


  It's the tail end of winter and it seems like the blistering cold is taking its sweet time wrapping up.


  Coach Outlet Online


  and would like to invite you to learn more about their story.


  Coach Outlet


  We're supremely grateful for the opportunity to meet Vinny Cha$e and Kid Art


  Coach Outlet Store Online


  We feel your pain. Just a few miles before you reach the apex of Manhattan, lies Harlem - a predominantly


  Coach Factory


  inspiration, current and future projects.


  Valentino Shoes


  office to chat with us - answering the questions many people have about their come up,


  Hermes Belts


  iconic neighborhood stopped by the SlamXHype


  Hermes Bag


  Two particular contemporary artists hailing from the


  Kate Spade Outlet


  African-American business and art since the 1930s.


  Kate Spade Outlet Online


  African-American neighborhood that has positioned itself at the forefront of


  Kate Spade Handbags


  if you will - a set of rules for the kind of behaviour I will allow in my life. I'm calling it my


  Kate Spade


  Say goodbye to the affordable Kate Spade shop - The Cut


  Kate Spade


  Enjoy an Extra 25% Off Sale Items & Free Shipping- use code SHOPTOIT katespade.com has been visited by 10K+ users in the past month


  Kate Spade Outlet


  ensuring I'm always giving my very best.


  Kate Spade Outlet Online


  I'm a BAWSE. It involves me pushing myself, exploring new avenues.


  Kate Spade Outlet


  I'm trying to step it up at every level, so I'm not just a boss,


  Michael Kors Outlet Online


  Save on M. Michael Kors Outlet! All the Sales, All in One Place.


  Michael Kors Outlet


  you have to begin with your face. After all, that's where they're likely to spend all of their time if you're awake.


  Michael Kors Outlet


  Shop Michael Kors for jet set luxury - designer handbags, watches, jewelry, shoes, women's and men's clothing and more.


  Michael Kors Outlet Online


  from the outdoors in the skiing season.If you want the right Mens reading glasses,


  Michael Kors


  Find savings of 25% to 65% every day from an unparalleled collection of designer and name brands.


  Michael Kors Outlet


  this Zen Collection Cord Corral ($65) is downright lovely to look at.


  Michael Kors Outlet


  Shop Michael Kors At Off 5th. Free Shipping On All Orders $75+!Sites-SaksOff5th-Site


  Michael Kors


  which is much smoother and might wear better over the years?


  Michael Kors Outlet Online Sale


  Michael Kors handbags clearance factory outlet & bags outlet online provides all style you want.


  Michael Kors Outlet


  And right now this look just feels right.


  Michael Kors Outlet Online


  Find Michael Kors & MICHAEL Michael Kors at Dillards.com


  Michael Kors Outlet


  you're probably aware that the Sundance Film Festival is taking place as we speak.


  Outlet Michael Kors Online


  Browse Michael Kors Clothing, Shoes, Bags & Accessories Sale. Find deals on both Michael Kors and MICHAEL by Michael Kors Collections.


  Michael Kors


  photos of bags around here. We review bags


  Michael Kors Outlet 90% Off Sale


  Find great deals on eBay for michael kors michael kors watch. Shop with confidence.


  Michael Kors Outlet


  Ski sunglasses protect the eyes from sun exposure. Ski lovers like the adventure and excitement of skiing in winters and just cannot seem to keep away


  Louis Vuitton Outlet Store


  Shop Nordstrom Rack Online For All Your Favorite Brands!


  Louis Vuitton


  Paris Fashion Week 2015: Chanel works its magic in Karl Lagerfeld hothouse


  Louis Vuitton


  Save 90% Off Clearance, Markdowns and Overstocks. Free Shipping.Vuitton Bag | Prime Mall Outlet


  Louis Vuitton Outlet


  For the second time an Metiers d'Art show clashes with a major fashion event


  Louis Vuitton Outlet Store


  Save on Apparel, Home Items & More- Shop Macy's Hot Ticket Sale Today!


  Louis Vuitton


  4 Super Bowl Outfits for Every Type of Football Fan


  Louis Vuitton Handbags


  Louis Vuitton Outlet


  Not Another One! Find Out Which Fashion Brand is Closing Its Doors Now


  Louis Vuitton


  Louis Vuitton Outlet


  Here's a trend I can fully commit to!


  Louis Vuitton Outlet


  LOUIS VUITTON Official Website: Choose your country or region


  Louis Vuitton


  official website. We offer Insurance, Savings, Investments & Retirement plans


  Giuseppe Zanotti Shoes


  The World's Largest Fashion Store. Shop SS15 Giuseppe Zanotti at Lyst.


  Giuseppe Zanotti


  Shop Giuseppe Zanotti Shoes at Saks.


  Chanel Handbags


  Up To 70% Off Designer Brands. Gilt Now Ships to Hong Kong!


  Chanel bags


  Moon tote and its audaciously architectural shape is striking and brilliant.


  Coco Chanel Handbags


  Chanel bags that are good enough to eat Shop Chanel at Neiman Marcus, and receive Free Shipping today!


  Chanel Handbags


  the other from Chanel.I know what you all must be thinking


  The North Face Outlet


  Huge Selection Of The North Face®. Free 2-Day Shipping On $50 Orders.


  The North Face


  dorky heavy-heeled wooden clogs and sandals this season. This editorial styled by Geraldine Saglio from Vogue Paris's


  North Face Outlet Online


  Official Site. Free Shipping on Any Order at TheNorthFace.com. Hurry!


  North Face Outlet


  Favorite Shoes: Manolo Blahnik BB Pumps


  Hermes Bag


  Shop the Hermes Watch Collection at The Official Online Boutique Today.


  Hermes Handbags


  Heritage Auctions Valentine's Day Luxury Handbag & Accessories Auction


  Burberry Outlet Online


  Shop women's bags & handbags from Burberry including shoulder bags


  Burberry Handbags


  The 6 Hottest Curly-Hair Color Trends Of 2015


  Burberry Handbags


  Shop Burberry Handbags on Sale! All the Sales, All in One Place.


  Burberry Outlet


  Victoria Beckham is nothing if not a woman of impeccable taste, so, of course,


  Co Co Chanel Handbags


  Free Shipping! Shop the latest from Chanel at Neiman Marcus


  Chanel Handbags


  History of label and profiles of Coco Chanel and current creative director, Karl Lagerfeld. Image gallery of collections and boutique locations.


  Prada Outlet


  Save 40-70% on Prada! All the Sales, All in One Place


  Prada Handbags


  Prada S.p.A. is an Italian luxury fashion house, specializing in ready-to-wear leather and fashion accessories, shoes, luggage.


  Prada Handbags


  Buy authentic Prada handags 2015 collection from cheap prada Outlet 100% quality Guaranteed


  Prada Outlet


  Shay Mitchell & Her BFF Curated A Jewelry Collection For Capwell + Co.


  Prada Handbags Outlet


  Prada outlet Online Store -70%OFF- 2014 New Prada Handbags Bags Black Friday


  Prada Handbags


  Sunglasses can give you instant James Dean cool, Audrey Hepburn glamour


  Marc By Marc Jacobs


  Shop Marc By Marc Jacobs Styles. Free Shipping $99+ at Lord & Taylor


  Marc Jacobs


  is now also available for purchase on Zappos Couture.


  Celine Handbags


  Celine Bag 2014 -70% OFF - Celine Handbags Outlet Store Online


  Celine Outlet


  In this week's edition of Snobgrams, Kelly lives the Cali life while Tina soaks up some rays and showcases a classic bag!


  Ray-Ban Sunglasses


  Shop the Widest Selection Online. Free Overnight Shipping


  Cheap Ray-Ban Sunglasses


  Ray-Ban is the global leader in premium eyewear market and by far the best-selling eyewear brand in the world


  True Religion


  True Religion Brand Jeans Official Online Store Featuring Premium Denim Jeans and Vintage Inspired Clothing for Men and Women.


  True Religion Outlet


  Shop the Latest from True Religion! FREE 2-day Shipping & FREE Returns!


  Oakley Sunglasses


  Oakley Sunglasses at Over 6.000 shops & 23 Mil products!


  Cheap Oakley Sunglasses


  It's morning. You've had your first cup of coffee, and you step out the door.


  Ralph Lauren Outlet


  Shop New Ralph Lauren Styles Today. Free Shipping $99+ at Lord & Taylor


  Polo Ralph Lauren


  Coco wants to meet, plus more fascinating celebrity Twitter posts and words of wisdom below.


  tiffany and co


  Enjoy complimentary shipping on all Tiffany orders of $150 or more.


  tiffany and co Jewelry


  The World's No.1 Destination For Affordable Eyewear Get 15% Off Anything You Buy Today!


  Ray-Ban Sunglasses


  Largest Online Ray Ban Selection. All Styles/Colors/Sizes - Shop Now!


  Cheap Ray-Ban Sunglasses


  Cheap Ray Ban Sunglasses Sale, Ray Ban Outlet Online Store


  Cheap Oakley Sunglasses


  Best Value on Top Brands & Styles. Millions of Satisfied Customers!


  Oakley Sunglasses


  The evolution of fringe has been one of fascination for me.


  Oakley Vault


  Oakley Sunglasses For Sale 80% OFF !


  Oakley Sunglasses


  so you can easily find a pair to flatter you. Free Shipping


  Ray-Ban Outlet Store Online


  Ray-Ban Outlet


  As we witnessed last week during New York Fashion Week, Kesha's style has completely transformed, and we're absolutely loving her new look.


  Cheap Oakley Sunglasses


  Oakley Sunglasses


  Check out the entire selection of sunglasses on Amazon, including top styles from popular brands.


  Abercrombie


  Abercrombie And Fitch


  Today's fashion news includes an interview with Karl about the latest Chanel collection...


  Hollister Clothing Store


  Hollister Clothing


  The 27-year-old - who turns 28 this Sunday - has gone from face paint, an excessive amount of glitter and unruly hair to a sophisticated-chic wardrobe.


  Cheap Oakley Sunglasses


  Oakley Sunglasses


  By Replica Sunglasses


  Cheap Ray-Ban Sunglasses


  Ray-Ban Sunglasses


  Sunglasses 2012: Designs to Suit Your Taste And Personality


  Abercrombie And Fitch


  Luisa via Roma Firenze4Ever Style Lab, Part 3: Obsess to Impress


  Abercrombie Clothes


  The Pocket Change Shopping Blog is your one-stop


  Toms Outlet


  Timberland: The brand was founded by Nathan Swartz in 1973 and quickly became known for its durable


  Celine Handbags


  high-end Outerwear proved to be an important category this season, and we saw even more salable styles for fall 2015 during Las Vegas market.


  Ray-Ban Sunglasses


  Official Site - Shop the Widest Selection Online.


  Cheap Ray-Ban Sunglasses


  Sunglasses are an essential tool in safeguarding the health of your eyes and the surrounding tissue.


  Polo Ralph Lauren Outlet Online


  Ralph Lauren Outlet


  Would You Shop a Kendall and Kylie Jenner Topshop Collab?


  Polo Ralph Lauren Outlet


  The Shoes I'm Obsessed With For Spring: a moodboard


  Tory Burch Outlet


  Variety is the key word as fabrications, silhouettes and performance features were.


  Tory Burch Shoes


  Now Dreading: Kate Spade Saturday Is Closing Its Stores


  Nike Air Jordan


  How to Understand Football Like a Boss: ESPN's Sara Walsh Breaks it Down


  Valentino Shoes


  Here's new mom Scarlett Johansson prancing around L.A. with her family yesterday afternoon


  Toms Shoes Outlet Online


  We sell TOMS. Free shipping on all TOMS styles including classics


  Toms Shoes


  toms shoes outlet sale here,with high quality cheap toms shoes and toms outlet store


  True Religion Jeans


  Shop for jeans, shorts and more. Read product reviews or ask questions.


  True Religion Outlet


  We All Have Black Booties, Right? 25 Ways to Style Them


  True Religion Outlet


  Shop The Official Site Today. Enjoy Free Shipping and Easy Returns.outlet online sale!


  True Religion


  30 Outfits That'll Make You Want to Wear Black Ripped Jeans Every Day


  True Religion Jeans


  Buy True Religion jeans - NORDSTROM Free Shipping & Returns Every Day!


  True Religion


  Enjoy the photos and try not to drool all over yourselves!


  Red Bottoms Shoes


  and looking like one of the hottest moms on the entire freaking planet while doing so! And busting out her bodacious bosom and cleavage in a flimsy (and slightly see-through) t-shirt. hoochie mama! Literally!

 4. 4
  นกยูง
  นกยูง nokyung8898@hotmail.com 28/05/2013 02:57

  อาศัยอยู่สวีเดนค่ะ มีบริการนำเที่ยวน่ะค่ะ สนใจติดต่อสอบถามได้ค่ะ

 5. 5
  ลีโอคุง&หนูคนดี
  ลีโอคุง&หนูคนดี petong_momme@hotmail.com 21/02/2013 21:02

  สวยมากๆเลยค่ะ อยากไปเที่ยวมั้งจัง ขอบคุณสำหรับข้อมุลนะค่ะ

 6. 6
  kat
  kat pat-max77@hotmail.com 15/01/2013 17:44

  ขอบคุณสำหรับข้อมูลคะ

 7. 7
  15/01/2013 17:43

  ขอบคุณสำหรับบทความดีๆคะ ขออนุญาตเก็บข้อมูลไปทำรายงานนะคะ ไม่ลืมอ้างอิงแน่นอนคะ ^^

 8. 8
  b
  b benjamat_h@hotmail.com 25/01/2012 22:43
  เป็นข้อมูลที่ มีประโยชน์มากๆค่ะ 
  และถ้า เพิ่มเติม..เรื่องข้อมูลที่พัก สำหรับผู้ที่ต้องมาอยู่เป็นเดือนๆ
  เกี่ยวกับงาน วิจัย ระยะสั้น (ไม่ใช่นักท่องเที่ยว) 
  จะแจ่ม เลยค่ะ  เพราะข้อมูลของเราส่วนมากเป็นภาษาสวีดิช 
  (อังกฤษก็ไม่แข็งแรง ยังต้องอ่านสวีดีช ? 

  ^ ^ 

   
 9. 9
  กาหยู
  กาหยู 09/08/2010 14:44

  แวะมาเก็บข้อมูล ก่อนไปสวีเดนค่ะ ขอบคุณสำหรับสาระทั้งหลายค่ะ

แสดงความคิดเห็น

* *

 

*

view

 หน้าแรก

 บทความ

 เว็บบอร์ด

 รวมรูปภาพ

 ติดต่อเรา

view