http://www.vikingsf.com
สร้างเว็บไซต์Engine by iGetWeb.com

 Home

 Article

 Webboard

 Gallery

 About us

 Contact Us

สมาชิก

ลืมรหัสผ่าน?
สมัครสมาชิก

ปฎิทิน

« March 2019»
SMTWTFS
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Sweden...ดินแดนพระอาทิตย์เที่ยงคืน 2

     ในตอนที่แล้วเราได้รู้ถึงสภาพสังคม สภาพความเป็นอยู่และข้อมูลของประเทศสวีเดนกันแล้ว หลังจากนั้นเราก็เดินทางมาถึงสตอกโฮล์ม ในภาคนี้เราจะมาเที่ยวสถานที่สำคัญและชมบรรยากาศในตัวเมืองกันครับ
     การเดินทางไปที่ต่างๆในสตอกโฮล์มนั้น จุดศูนย์กลางจะอยู่ที่ใจกลางเมือง (centralen) จากจุดนี้เราสามารถขึ้นรถไฟใต้ดิน (tunnelbana) ซึ่งเป็นการคมนาคมหลักของที่นี่ การใช้บริการก็ไม่ซับซ้อนเพียงแค่มีแผนที่การเดินรถก็สามารถเข้าใจได้โดยง่าย หรือหากชอบการเดินชมเมือง สถานที่ต่างๆก็อยู่
ใกล้เคียงกัน โดยเฉพาะช่วงฤดูร้อนบรรยากาศจะดีอย่างยิ่ง
                                         
  
                                                      แผนที่สตอกโฮล์มและแผนที่การเดินรถ tunnelbana

   

     
         สถานที่ที่นักท่องเที่ยวไม่ควรพลาดเมื่อมีโอกาสมาเยือนสตอกโฮล์มมีดังนี้

 
     
     
Gamla stan (The old town) เป็นหนึ่งในเมืองเก่าของยุโรปที่สามารถรักษาศิลปะ วัฒนธรรม ความเป็นอยู่ ได้อย่างดีที่สุด ซึ่งสตอกโฮล์มก่อตั้งขึ้นที่นี่เมื่อปี คศ.1252 เป็นสถานที่ที่นักท่องเที่ยวนิยมมากที่สุดที่หนึ่งเพราะนอกจากจะได้สัมผัสบรรยากาศของศิลปะที่เก่าแก่และสวยงามแล้ว ที่นี่ยังเป็นแหล่งชอบปิ้งของที่ระลึกและรวบรวมร้านอาหารไว้อย่างมากมาย


     

    The Vasa Museum
พิพิธภัณฑ์เรือรบวอซ่า เป็นสถานที่เก็บเรือรบหลวงลำหนึ่งที่จมอยู่ใต้น้ำถึง 333 ปีและเพิ่งกู้ขึ้นมาได้ในเดือนเมษายนปี 1961 ถือเป็นเรือรบเก่าแก่และมีความสมบูรณ์มากที่สุดในโลก และที่นี่เป็นพิพิธภัณฑ์ที่มีคนเข้าชมมากที่สุดในประเทศสวีเดนด้วย มาเที่ยวกรุงสตอกโฮล์มแต่ไม่เคยเห็นเรือรบวอซ่า ก็แสดงว่ายังไม่เห็นสวีเดน เรือรบวอซ่าใช้เวลาสร้าง 2 ปีระหว่างปี 1626-1628 ใช้ไม้โอ๊กราวหนึ่งพันต้น ติดปืนใหญ่ถึง 64 กระบอก เป็นเรือรบที่อลังการด้วยรูปแกะสลักและการประดับประดาที่หรูหรา แต่เพราะเรือสร้างผิดส่วน อับเฉาเรือหรือหินถ่วงเรือมีน้อยเกินไป เรือกินน้ำลึกไม่มากพอ เมื่อลมแรงตีเข้าด้านข้าง เรือจึงเสียศูนย์และจมลงในวันแรกที่ออกทะเล คือวันที่ 10 สิงหาคม 1628 ภายในระยะเพียงพันกว่าเมตรนับจากที่วิ่งออกจากท่า

    

    Stadshuset หรือ City Hall ที่นี่เป็นเหมือนศาลาว่าการของกรุง เป็นที่ทำงานของนักการเมือง และข้าราชการอีกจำนวนหนึ่ง ถึงไม่ใช่พิพิธภัณฑ์แต่ก็เปิดให้คนเข้าชมทั้งปี ในนี้มีจุดน่าสนใจให้ชมหลายจุด แต่ที่เด่นมากคือ ห้องโถงสีฟ้า( Blå Hallen) เป็นห้องโถงใหญ่ ใช้เป็นที่จัดงานเลี้ยงรางวัลโนเบิ้ลไพร์ซ รับแขกได้พันกว่าคน ระหว่าง 1200-1400 คน หัวใจของงานโนเบิ้ลไพร์ซก็อยู่ที่อาหารจัดเลี้ยง คนไทยเราเวลาเลี้ยงแขกมักจัดอาหารหลายอย่าง ทั้งต้ม ทอด ยำ อบ ผัด ตุ๋น สารพัด แต่ที่นี่เป็นอาหารที่เรียกว่าจานเดียว มีสลัดหรือซุปนำ ตอนท้ายเป็นขนมหรือไอสครีม เราท่านที่ไม่ได้มาในงานนี้ก็สามารถทานอาหารชุดนี้ได้ โดยจะมีห้องอาหารที่อยู่ตรงชั้นล่างลงไปของตึก จัดเมนูที่เรียกกันว่าโนเบิ้ลเมนูไว้บริการแขกทั่วไป ถ้าจะทานอาหารชุดในปีที่ผ่านมาหมาดๆก็เข้าไปทานได้เลย แต่ถ้าอยากลองทานอาหารของปีที่ผ่านมานานแล้ว เขาเสนอว่าน่าจะบอกล่วงหน้าเพราะของบางอย่างเป็นของประจำฤดู อาจต้องใช้เวลาในการจัดหา ทางห้องอาหารเก็บเมนูอาหารของงานไว้ทุกปี ติดต่อกันมา 108 ปีแล้วครับ ที่พิเศษคือถ้าท่านสั่งอาหารโนเบิ้ลทาน เขาจะใช้จานชามช้อนแก้วชุดเดียวกับที่แขกในงานใช้กัน สนนราคาก็ราวพันกว่าโครนต่อท่าน คิดเป็นเงินไทยน่าจะราว 7,000-8,000 บาทต่อท่านครับ อีกห้องที่เปิดให้ชมคือห้องประชุมสภาคอมมูน Rådsalen ที่สง่างามและขรึมขลังอยู่ในที และที่พลาดไม่ได้คือ Gyllene Salen ห้องโถงทองคำ ที่ประดับฝาด้วยโมเสสทองคำถึง 19 ล้านชิ้น 


       

 
   Skansen เป็นพิพิธภัณฑ์ที่แสดงวิถีชีวิตของชาวสวีเดนในสมัยอดีตและมีสวนสัตว์ ส่วนใหญ่เป็นสัตว์หายากในเขตสแกนดิเนเวีย พันธุ์ดอกไม้หายากก็อยู่ที่นี่ สวนสมุนไพร และสวนดอกกุหลาบพันธุ์หายากที่มีนานมากกว่า 100 ปี เป็นพิพิธภัณฑ์กลางแจ้งที่แสดงให้เห็นถึงวิถีชีวิตและความเป็นอยู่ของคนสวีเดนในยุคก่อน

 

   The Royal Palace หนึ่งในพระราชวังที่ใหญ่ที่สุดในยุโรป พระบรมมหาราชวังที่พำนักอย่างเป็นทางการของพระบาทสมเด็จพระเจ้าอยู่หัวของสวีเดนกว่า 600 ห้อง พระราชวังจะเปิดให้ประชาชน นักท่องเที่ยวได้ชมซึ่งภายในมีไม่น้อยกว่าห้าพิพิธภัณฑ์  พระราชวังส่วนใหญ่สร้างขึ้นในช่วงศตวรรษที่สิบแปดด้วยสไตล์บาร็อคอิตาลี การตกแต่งภายในที่โอ่โถงและที่สำคัญต้องไม่พลาดชมการสวนสนามและการเปลี่ยนเวรยามของทหารซึ่งจะมีทุกๆวัน

 

     Gröna Lund (เกรินนา ลุนด์) สวนสนุกแห่งนี้เป็นที่โปรดปรานของนักท่องเที่ยวมากที่สุดแห่งหนึ่งในสแกนดิเนเวีย ผู้มาเยือนจะได้ตื่นตาตื่นใจไปกับการแสดงโชว์ชั้นยอดและวิวริมน้ำที่สวยงาม นอกจากนั้นยังได้สัมผัสประสบการณ์อันน่าตื่นเต้นกับเครื่องเล่นต่างๆมากมาย แต่น่าเสียดายที่ที่นี่จะเปิดเฉพาะช่วงหน้าร้อนของที่นี่เท่านั้น


    

    Drottningholm  สร้างในศตวรรษที่ 17 เป็นพระราชวังของพระราชวงศ์สวีเดนที่มีการดูแลรักษาดีที่สุด เป็นหนึ่งในในสามมรดกโลกของ Stockholm พระราชวังถูกสร้างตามต้นแบบฝรั่งเศสโดยสถาปนิก Nicodemus Tessin ภายในบริเวณพระราชวังมีสวนที่สวยงามงาม โรงละครที่ยังคงเอกลักษณ์ วังสไตล์จีน พระราชวังและสวนส่วนใหญ่เปิดให้เข้าชมตลอดทั้งปี และจะมีไกด์แนะนำและการแสดงในช่วงฤดูร้อน 

  

     Downtown สำหรับผู้ที่ชอบการชอปปิ้ง ย่านใจกลางเมืองคือจุดเริ่มต้นที่ดีที่สุด หากท่านเห็นแท่งแก้วในภาพด้านบนเป็นบริเวณที่เรียกว่า Sergels Torg ที่นี่ถือเป็นย่านใจกลางเมืองที่รวม ร้านค้า แฟชั่น ต่างๆไว้อย่างมากมาย จากจุดนี้ท่านสามารถเดินชมสินค้าได้อย่างจุใจ เพราะเป็นจุดเชื่อมต่อไปยัง Drottninggatan ถนนคนเดินซึ่งมีร้านค้าตลอดเส้นทาง รวมไปถึง Kungsträdgården ศูนย์รวมห้างสรรพสินค้าชื่อดังมากมาย อาทิเช่น Åhléns City(อัวเรียลส์) Gallerian เป็นต้น

 
  ชมเมืองกันจนจุใจแล้วเราเปลี่ยนบรรยากาศมารู้จักทีมฟุตบอลดังๆของสตอกโฮล์มกันบ้างดีกว่า ในสตอกโฮล์มมีทีมที่มีชื่อเสียงและแฟนบอลต่างประเทศในเมืองไทยอาจจะเคยได้ยินบ้างก็คือ

   A.I.K (อออีคัว ) เป็นทีมที่มีแฟนบอลมากที่สุดในสตอกโฮล์มเพิ่งได้แชมป์ลีกเมื่อปี 2009 สนามเหย้าชื่อ Råsunda Stadium (รัวซุนด้า)


  IF Brommapojkarna (บรอมม่าโพ่ยกาน่า) มีชื่อเสียงในการปั้นนักฟุตบอลเยาวชนมากที่สุดในสวีเดน เป็นพันธมิตรกับแมนยูแต่ผลงานทีมชุดใหญ่ไม่ค่อยดี


                                     
 Djurgårdens IF (ยูวกัวเด้น) เป็นทีมคู่รักคู่แค้นกับ A.I.K แต่ช่วงหลายปีหลังผลงานไม่ค่อยดีสนามเหย้าชื่อ Stockholm's Olympic Stadium

    ฟุตบอลสวีเดนในช่วงหลังทั้งทีมชาติและสโมสรผลงานในระดับประเทศไม่ค่อยดีนัก แต่บอลลีกในประเทศแฟนบอลก็มีพอสมควรครับ สนามส่วนใหญ่จะใช้หญ้าเทียมฝังเครื่องทำความร้อนไว้ใต้พื้นสนามเพราะปัญหาเรื่องหิมะและฝนหรือทีมใหญ่ๆก็จะมีสนามทั้งสองแบบ

    ได้สัมผัสสวีเดนและเมืองสตอกโฮล์มกันพอสมควรแล้วนะครับ หวังว่าคงทำให้ผู้อ่านได้รับประโยชน์และความรู้เพิ่มขึ้นไม่มากก็น้อยนะครับ และถ้าท่านมีความสนใจอยากได้ข้อมูลเพิ่มเติมหรือต้องการเดินทางมายังสวีเดนแต่ไม่รู้จะเริ่มยังไง เรายินดีให้คำปรึกษาและความรู้เพิ่มเติม โดยเฉพาะเราจะมีโครงการสำหรับผู้ปกครองที่ต้องการสนับสนุนลูกหลานให้มาฝึกซ้อมฟุตบอลกับสโมสรที่ มีชื่อเสียง และหาประสบการณ์ใหม่ๆ ในช่วงปิดภาคเรียนที่ประเทศสวีเดน หรือทีมเยาวชนที่ต้องการส่งทีมเข้าแข่งขันฟุตบอลในแถบสแกนดิเนเวีย เช่น ฟุตบอลเยาวชนโกเธีย คัพ ที่ถือว่าเป็นฟุตบอลเยาวชนที่ยิ่งให่ญที่สุดในโลกทัวร์นาเมนต์หนึ่ง สามารถติดต่อสอบถามทางเวปไซต์ของเราได้ครับ

    ปิดท้ายบทความนี้ด้วยภาพ "เรือไวกิ้ง" เป็นเรือที่นักรบไวกิ้งซึ่งเป็นนักรบสมัยโบราณของสวีเดนใช้ทำสงคราม เป็นเอกลักษณ์ที่โดดเด่นของประเทศสวีเดนและเป็นที่มาของชื่อสนาม "Vinking Soccerfield"

              

 


  

ความคิดเห็น

 1. 1
  michael kors
  michael kors asf@yahoo.com 01/03/2015 10:27

  Hello!


  Coach Outlet Store Online


  Elle displays a collection of the best accessories from Milan Fashion Week.


  Coach Outlet


  Parisian-based streetwear label ASSK took inspiration from modern day surveillance, technology glitches .


  Coach Factory Outlet


  Full disclosure: while we still have a bottle of red on hand to toast Olivia Pope's many perfect outfits, we're counting the minutes till.


  Coach Factory


  The mostly genderless garments include silhouettes that draw from the anonymity of uniforms, making for a fresh collection from the burgeoning brand.


  Coach Outlet Online


  Cool white and black are complemented with bursts of stone grey and lemon, with prints incorporating warped glitch visuals and slogans.


  Coach Outlet Store Online


  Emma Stone wowed in bright gold and Scarlett Johansson looked amazing in jade.


  Coach Factory Online Sale


  On any given episode, they can be found solving murders, struggling to get ahead at work, or, on a rare occasion,


  Coach Factory Outlet Online


  trying to escape kidnappers. But the one thing they've all got going for them?


  Coach Factory Outlet Store


  Take inspiration from the bold hues with these tips for bringing the striking shades into your everyday wear.


  Coach Factory Outlet


  which is why we partnered with JCPenney to share how to bring the hues into your wardrobe.


  Michael Kors Outlet 90% Off Sale


  How to Get Away With Murder comes on immediately after.


  Michael Kors Outlet


  We loved all the vibrant colors of the red carpet this award season, colorful event.


  Red Bottoms Shoes


  The ladies of Scandal don't exactly have it easy. The ability to rock a power suit or a stylish shift dress and make it look flawless.


  Red Bottoms Outlet


  When it comes to translating the spirit of the Big Apple it doesn't get more


  Michael Kors Outlet Online


  York (PONY) or Donna Karan New York (DKNY), unless of course the aforementioned brands join forces.


  Michael Kors Outlet


  New York centric than Product of New We'll let you in on a little secret: we wouldn't be writing this article if that hadn't happened.


  Michael Kors Outlet


  As you might expect, we're playing stylist, too, and dressing the stars in Fall '15. Read on to see who's wearing what


  Michael Kors Outlet Online


  and be sure to let us know if you agree with our selections in the comments.


  Louis Vuitton Outlet


  Each neighborhood has a unique culture starkly different from the next, and within each lies several sub-cultures hidden from the mainstream.


  Louis Vuitton Outlet Store


  You know, the whole "April showers bring May flowers" thing.


  Coach Outlet Store Online


  because we're unabashedly knowledgable about our favorite stars and their taste in formalwear


  Coach Outlet


  Candice Swanepoel, and four other models to tell us about their favorite and most flattering styles from the new collection. Here's


  Coach Outlet Store


  A girl can't help it - shimmering embellishments and intricate details lend a gown pure magic, after all.


  Coach Outlet


  but we've got a feeling the dresses below were made for the red carpet.


  Coach Outlet


  ream we're wearing it. But other times, we spot a design, and we immediately picture it on a specific celebrity.


  Coach Factory Outlet


  Milan Fashion Week Gucci review: Alessandro Michele makes small steps in the right direction


  Coach Outlet Factory Online


  which will reveal behind-the-scenes glimpses at what exactly goes into shooting the famous swimsuit catalog.


  Coach Factory Outlet


  Most of the time when we spot a gorgeous dress on the runway


  Coach Outlet Online


  But fear not, friends, because spring is officially only days away.


  Coach Outlet Store Online


  New York City bred some of the most progressive and innovative artists the world has ever seen.


  Coach Handbags


  The Brick Fantastic. Afterwards, check out Banksy's recent work in Gaza.


  Coach Outlet


  we've picked out the best rain gear to keep you dry (and chic!) until summer arrives at last.


  Coach Factory Outlet


  then you pick out the frame design which is great for you. Let's begin with the form of your face and your skin tone.


  Coach Outlet


  From quirky caps to girly galoshes, we've found everything you'll need to ride out spring's storms in style.


  Coach Factory


  To prepare you for your days of puddle-jumping and surprise downpours


  Coach Factory Outlet


  Brits 2015: Red carpet round up, from Paloma Faith to Kim Kardashian


  Coach Outlet


  See all 16 new pieces and pick up a print of your favorite over at


  Coach Factory Outlet


  'Don't Fuck With Me Force Field' and lemme tell ya, the force is strong in this one.


  Coach Outlet Store


  But one of the main things is setting limits for myself


  Coach Outlet


  (and a multitude of other little things that are probably too boring for me to write about here).


  tiffany and co


  before we jump right in to the really good stuff like blue skies and sunny days


  tiffany Jewelry


  Of course,there's still the rainy season to get through.


  Coach Factory Outlet


  Tonight marks Victoria's Secret first-ever swim special, In keeping with the theme of the evening


  Coach Outlet


  we asked Alessandra Ambrosio, what they had to say


  Coach Outlet Store Online


  It's the tail end of winter and it seems like the blistering cold is taking its sweet time wrapping up.


  Coach Outlet Online


  and would like to invite you to learn more about their story.


  Coach Outlet


  We're supremely grateful for the opportunity to meet Vinny Cha$e and Kid Art


  Coach Outlet Store Online


  We feel your pain. Just a few miles before you reach the apex of Manhattan, lies Harlem - a predominantly


  Coach Factory


  inspiration, current and future projects.


  Valentino Shoes


  office to chat with us - answering the questions many people have about their come up,


  Hermes Belts


  iconic neighborhood stopped by the SlamXHype


  Hermes Bag


  Two particular contemporary artists hailing from the


  Kate Spade Outlet


  African-American business and art since the 1930s.


  Kate Spade Outlet Online


  African-American neighborhood that has positioned itself at the forefront of


  Kate Spade Handbags


  if you will - a set of rules for the kind of behaviour I will allow in my life. I'm calling it my


  Kate Spade


  Say goodbye to the affordable Kate Spade shop - The Cut


  Kate Spade


  Enjoy an Extra 25% Off Sale Items & Free Shipping- use code SHOPTOIT katespade.com has been visited by 10K+ users in the past month


  Kate Spade Outlet


  ensuring I'm always giving my very best.


  Kate Spade Outlet Online


  I'm a BAWSE. It involves me pushing myself, exploring new avenues.


  Kate Spade Outlet


  I'm trying to step it up at every level, so I'm not just a boss,


  Michael Kors Outlet Online


  Save on M. Michael Kors Outlet! All the Sales, All in One Place.


  Michael Kors Outlet


  you have to begin with your face. After all, that's where they're likely to spend all of their time if you're awake.


  Michael Kors Outlet


  Shop Michael Kors for jet set luxury - designer handbags, watches, jewelry, shoes, women's and men's clothing and more.


  Michael Kors Outlet Online


  from the outdoors in the skiing season.If you want the right Mens reading glasses,


  Michael Kors


  Find savings of 25% to 65% every day from an unparalleled collection of designer and name brands.


  Michael Kors Outlet


  this Zen Collection Cord Corral ($65) is downright lovely to look at.


  Michael Kors Outlet


  Shop Michael Kors At Off 5th. Free Shipping On All Orders $75+!Sites-SaksOff5th-Site


  Michael Kors


  which is much smoother and might wear better over the years?


  Michael Kors Outlet Online Sale


  Michael Kors handbags clearance factory outlet & bags outlet online provides all style you want.


  Michael Kors Outlet


  And right now this look just feels right.


  Michael Kors Outlet Online


  Find Michael Kors & MICHAEL Michael Kors at Dillards.com


  Michael Kors Outlet


  you're probably aware that the Sundance Film Festival is taking place as we speak.


  Outlet Michael Kors Online


  Browse Michael Kors Clothing, Shoes, Bags & Accessories Sale. Find deals on both Michael Kors and MICHAEL by Michael Kors Collections.


  Michael Kors


  photos of bags around here. We review bags


  Michael Kors Outlet 90% Off Sale


  Find great deals on eBay for michael kors michael kors watch. Shop with confidence.


  Michael Kors Outlet


  Ski sunglasses protect the eyes from sun exposure. Ski lovers like the adventure and excitement of skiing in winters and just cannot seem to keep away


  Louis Vuitton Outlet Store


  Shop Nordstrom Rack Online For All Your Favorite Brands!


  Louis Vuitton


  Paris Fashion Week 2015: Chanel works its magic in Karl Lagerfeld hothouse


  Louis Vuitton


  Save 90% Off Clearance, Markdowns and Overstocks. Free Shipping.Vuitton Bag | Prime Mall Outlet


  Louis Vuitton Outlet


  For the second time an Metiers d'Art show clashes with a major fashion event


  Louis Vuitton Outlet Store


  Save on Apparel, Home Items & More- Shop Macy's Hot Ticket Sale Today!


  Louis Vuitton


  4 Super Bowl Outfits for Every Type of Football Fan


  Louis Vuitton Handbags


  Louis Vuitton Outlet


  Not Another One! Find Out Which Fashion Brand is Closing Its Doors Now


  Louis Vuitton


  Louis Vuitton Outlet


  Here's a trend I can fully commit to!


  Louis Vuitton Outlet


  LOUIS VUITTON Official Website: Choose your country or region


  Louis Vuitton


  official website. We offer Insurance, Savings, Investments & Retirement plans


  Giuseppe Zanotti Shoes


  The World's Largest Fashion Store. Shop SS15 Giuseppe Zanotti at Lyst.


  Giuseppe Zanotti


  Shop Giuseppe Zanotti Shoes at Saks.


  Chanel Handbags


  Up To 70% Off Designer Brands. Gilt Now Ships to Hong Kong!


  Chanel bags


  Moon tote and its audaciously architectural shape is striking and brilliant.


  Coco Chanel Handbags


  Chanel bags that are good enough to eat Shop Chanel at Neiman Marcus, and receive Free Shipping today!


  Chanel Handbags


  the other from Chanel.I know what you all must be thinking


  The North Face Outlet


  Huge Selection Of The North Face®. Free 2-Day Shipping On $50 Orders.


  The North Face


  dorky heavy-heeled wooden clogs and sandals this season. This editorial styled by Geraldine Saglio from Vogue Paris's


  North Face Outlet Online


  Official Site. Free Shipping on Any Order at TheNorthFace.com. Hurry!


  North Face Outlet


  Favorite Shoes: Manolo Blahnik BB Pumps


  Hermes Bag


  Shop the Hermes Watch Collection at The Official Online Boutique Today.


  Hermes Handbags


  Heritage Auctions Valentine's Day Luxury Handbag & Accessories Auction


  Burberry Outlet Online


  Shop women's bags & handbags from Burberry including shoulder bags


  Burberry Handbags


  The 6 Hottest Curly-Hair Color Trends Of 2015


  Burberry Handbags


  Shop Burberry Handbags on Sale! All the Sales, All in One Place.


  Burberry Outlet


  Victoria Beckham is nothing if not a woman of impeccable taste, so, of course,


  Co Co Chanel Handbags


  Free Shipping! Shop the latest from Chanel at Neiman Marcus


  Chanel Handbags


  History of label and profiles of Coco Chanel and current creative director, Karl Lagerfeld. Image gallery of collections and boutique locations.


  Prada Outlet


  Save 40-70% on Prada! All the Sales, All in One Place


  Prada Handbags


  Prada S.p.A. is an Italian luxury fashion house, specializing in ready-to-wear leather and fashion accessories, shoes, luggage.


  Prada Handbags


  Buy authentic Prada handags 2015 collection from cheap prada Outlet 100% quality Guaranteed


  Prada Outlet


  Shay Mitchell & Her BFF Curated A Jewelry Collection For Capwell + Co.


  Prada Handbags Outlet


  Prada outlet Online Store -70%OFF- 2014 New Prada Handbags Bags Black Friday


  Prada Handbags


  Sunglasses can give you instant James Dean cool, Audrey Hepburn glamour


  Marc By Marc Jacobs


  Shop Marc By Marc Jacobs Styles. Free Shipping $99+ at Lord & Taylor


  Marc Jacobs


  is now also available for purchase on Zappos Couture.


  Celine Handbags


  Celine Bag 2014 -70% OFF - Celine Handbags Outlet Store Online


  Celine Outlet


  In this week's edition of Snobgrams, Kelly lives the Cali life while Tina soaks up some rays and showcases a classic bag!


  Ray-Ban Sunglasses


  Shop the Widest Selection Online. Free Overnight Shipping


  Cheap Ray-Ban Sunglasses


  Ray-Ban is the global leader in premium eyewear market and by far the best-selling eyewear brand in the world


  True Religion


  True Religion Brand Jeans Official Online Store Featuring Premium Denim Jeans and Vintage Inspired Clothing for Men and Women.


  True Religion Outlet


  Shop the Latest from True Religion! FREE 2-day Shipping & FREE Returns!


  Oakley Sunglasses


  Oakley Sunglasses at Over 6.000 shops & 23 Mil products!


  Cheap Oakley Sunglasses


  It's morning. You've had your first cup of coffee, and you step out the door.


  Ralph Lauren Outlet


  Shop New Ralph Lauren Styles Today. Free Shipping $99+ at Lord & Taylor


  Polo Ralph Lauren


  Coco wants to meet, plus more fascinating celebrity Twitter posts and words of wisdom below.


  tiffany and co


  Enjoy complimentary shipping on all Tiffany orders of $150 or more.


  tiffany and co Jewelry


  The World's No.1 Destination For Affordable Eyewear Get 15% Off Anything You Buy Today!


  Ray-Ban Sunglasses


  Largest Online Ray Ban Selection. All Styles/Colors/Sizes - Shop Now!


  Cheap Ray-Ban Sunglasses


  Cheap Ray Ban Sunglasses Sale, Ray Ban Outlet Online Store


  Cheap Oakley Sunglasses


  Best Value on Top Brands & Styles. Millions of Satisfied Customers!


  Oakley Sunglasses


  The evolution of fringe has been one of fascination for me.


  Oakley Vault


  Oakley Sunglasses For Sale 80% OFF !


  Oakley Sunglasses


  so you can easily find a pair to flatter you. Free Shipping


  Ray-Ban Outlet Store Online


  Ray-Ban Outlet


  As we witnessed last week during New York Fashion Week, Kesha's style has completely transformed, and we're absolutely loving her new look.


  Cheap Oakley Sunglasses


  Oakley Sunglasses


  Check out the entire selection of sunglasses on Amazon, including top styles from popular brands.


  Abercrombie


  Abercrombie And Fitch


  Today's fashion news includes an interview with Karl about the latest Chanel collection...


  Hollister Clothing Store


  Hollister Clothing


  The 27-year-old - who turns 28 this Sunday - has gone from face paint, an excessive amount of glitter and unruly hair to a sophisticated-chic wardrobe.


  Cheap Oakley Sunglasses


  Oakley Sunglasses


  By Replica Sunglasses


  Cheap Ray-Ban Sunglasses


  Ray-Ban Sunglasses


  Sunglasses 2012: Designs to Suit Your Taste And Personality


  Abercrombie And Fitch


  Luisa via Roma Firenze4Ever Style Lab, Part 3: Obsess to Impress


  Abercrombie Clothes


  The Pocket Change Shopping Blog is your one-stop


  Toms Outlet


  Timberland: The brand was founded by Nathan Swartz in 1973 and quickly became known for its durable


  Celine Handbags


  high-end Outerwear proved to be an important category this season, and we saw even more salable styles for fall 2015 during Las Vegas market.


  Ray-Ban Sunglasses


  Official Site - Shop the Widest Selection Online.


  Cheap Ray-Ban Sunglasses


  Sunglasses are an essential tool in safeguarding the health of your eyes and the surrounding tissue.


  Polo Ralph Lauren Outlet Online


  Ralph Lauren Outlet


  Would You Shop a Kendall and Kylie Jenner Topshop Collab?


  Polo Ralph Lauren Outlet


  The Shoes I'm Obsessed With For Spring: a moodboard


  Tory Burch Outlet


  Variety is the key word as fabrications, silhouettes and performance features were.


  Tory Burch Shoes


  Now Dreading: Kate Spade Saturday Is Closing Its Stores


  Nike Air Jordan


  How to Understand Football Like a Boss: ESPN's Sara Walsh Breaks it Down


  Valentino Shoes


  Here's new mom Scarlett Johansson prancing around L.A. with her family yesterday afternoon


  Toms Shoes Outlet Online


  We sell TOMS. Free shipping on all TOMS styles including classics


  Toms Shoes


  toms shoes outlet sale here,with high quality cheap toms shoes and toms outlet store


  True Religion Jeans


  Shop for jeans, shorts and more. Read product reviews or ask questions.


  True Religion Outlet


  We All Have Black Booties, Right? 25 Ways to Style Them


  True Religion Outlet


  Shop The Official Site Today. Enjoy Free Shipping and Easy Returns.outlet online sale!


  True Religion


  30 Outfits That'll Make You Want to Wear Black Ripped Jeans Every Day


  True Religion Jeans


  Buy True Religion jeans - NORDSTROM Free Shipping & Returns Every Day!


  True Religion


  Enjoy the photos and try not to drool all over yourselves!


  Red Bottoms Shoes


  and looking like one of the hottest moms on the entire freaking planet while doing so! And busting out her bodacious bosom and cleavage in a flimsy (and slightly see-through) t-shirt. hoochie mama! Literally!

 2. 2
  แพท
  แพท 17/08/2010 22:14

  ตอนนี้อยู่เดนมาร์คค่ะ กำลังเลือกว่าจะไปเที่ยวไหนดี ระหว่าง เบอริน กับ สต๊อกโฮม


   


  ขอบคุณสำหรับรูปภาพและเนื้อหานะค่ะ


   


   

 3. 3
  someone
  someone 13/08/2010 00:46

  ขอบคุณค่ะ กำลังจะไปอาทิตย์หน้า


  ขอบคุณสำหรับข้อมูลนะคะ

 4. 4
  ตุ้ยนุ้ยจัง
  อยากไปอ่ะ น่าเที่ยวจริงๆๆ

แสดงความคิดเห็น

* *

 

*

view

 หน้าแรก

 บทความ

 เว็บบอร์ด

 รวมรูปภาพ

 ติดต่อเรา

view